Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Tuesday, 30 June 2020

Pengalaman minum air sabun Sunlight

Di satu malam yang sunyi tetiba aku rasa nak mendalami perasaan moyang moyang kita di zaman Jepun yang mana ada di antara mereka yang dipaksa minum air sabun. Maka aku pun pergi la ke dapur bancuh air sabun lalu minum. Hahaha. Memang tak la!

Khamis minggu lepas aku terpaksa bawa balik kerja sebab kena siapkan. Nak buat dekat office tak sempat, entah apa yang aku sebokkan. Actually minggu lepas aku diserang migrain so kepala weng sikit tapi nak taknak kerja kena siap.

Aku siapkan lepas tu nak melegakan rasa dahaga aku pergi dapur buka peti ais dan dengan rakusnya menegok air dalam botol. Hampir secawan baru aku perasan air tu rasa pelik dan bau pelik. Rasa payau yang weird.

Terus tetiba otak aku flash back kehidupan aku 24 jam yang lepas. Baru aku teringat tu botol aku rendam dengan sunlight sebab nak hilangkan bau lemon. Macam mana botol tu ada dalam peti ais? And tetiba terlalu di imbasan otak aku yang semalamnya dalam keadaan mamai aku masukkan botol tu dalam peti. Haneeettttt! Tak pepasal terminum air sabun.

Aku terus google effects dia. Google cakap boleh menyebabkan muntah 24jam and perlu refer doktor. Boss aku dah bising suruh pergi klinik. Aku masih relax. Ajal jodoh rezeki di tangan Tuhan bahahaha. Tetiba aku sakit dada, memang salah satu simptoms dia sesak nafas. Tapi aku fikir aku sakit dada sebab terkojut dengan kebodohan diri sendiri haha. Sakit kepala pun makin menjadi.

Bos aku tanyakan abang dia seorang doktor. Abang dia cakap it depends on our body, different body reacts differently. Kalau sakit dada, muntah2 kene refer hospital ASAP. Indikator aku time tu muntah. So takde simptom nak muntah aku pun tidur dengan aman. Tak dilupakan mengucap sebelum tidur. Seriau jugak bangun2 dalam kubur dan mulut masih bau sunlight haha.

Suami aku dah marah2 sebab aku main2 benda serius haha. You know me better Sayang. Haha. 

2 comments:

  1. I can smell your sunlight on this post. Why nad.. why ???

    ReplyDelete
    Replies
    1. I dont know where's wrong but i guess it's related to the pandemic. Tibbahhhh! Haha

      Delete

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
If you have any inquiries that need urgent reply, please email to nadiaroslan261@gmail.com
Thank you in advance