Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Wednesday, 13 November 2019

Dugaan sebelum kahwin

Betul lah orang cakap, dugaan sebelum kahwin memang mencabar. It's indescribable. Sape nak kahwin tu just be prepared. Banyakkan doa, zikir, solat sunat because after all, itu je sumber kekuatan kita bila rasa badan, hati dan otak pun dah tak boleh nak terima.  

But Alhamdulillah, even the storms approached us again and again (my husband and I - awkward gila siot guna perkataan my husband kahkahkah), we still stand strong, takde rasa nak mengalah ke apa. Alhamdulillah. We still like we were before. Communicate when the problems raised, talk to each other every single day, joking around, trying our best to spark our relationship in every moments, appreciate, respect and tease each other. Maybe that what makes our relationship stronger each day. Alhamdulillah. 

I thank God for giving me a man like him in my life. Dia tak selalu ada tapi dia sentiasa ada. Banyak isu yang jadi antara kami bukan sebab kami tapi sebab orang keliling. Manusia menghakimi tanpa tahu cerita sepenuhnya. Tapi sebab mereka tak tahu, aku faham kenapa mereka bertindak begitu. Every normal human being would. But still sometimes we need to respect someone's life as long as what they do is not against syara'. Allah Maha Mengetahui dan kita tidak. Doa kan je yang baik2, inshaAllah semua akan berjalan lancar. Yang pasti dunia sementara dan kita semua akan mati. Tak perlu nak serabut perut fikir benda yang dah jadi or benda yang tak tentu akan jadi lagi.

Mohon doa semua untuk keberkatan perkahwinan aku dan suami. Thank youu. Yehaaa yaribba. Eh kauu ni senonoh sikit hahaha. 

10 comments:

  1. haha, tau xpe, senonoh sket dah kahwin tu.

    dugaan sebelum kahwin,yes! kena kuat...lagi2 dengan mulut lancang insurans mati, apa2 pun semoga sentiasa berbahagia bersama suami, semoga rumahtangga nadia sentiasa harmoni. Amiin.

    ReplyDelete
  2. Betul tu setiap perkahwinan akan ada dugaan untuk menguatkan lagi ikatan..
    Semoga Nadia dikurniakan kebahagiaan di dunia dan akhirat, aamiinn..

    ReplyDelete
  3. InsyaAllah Nad, 'trust' satu istilah biarpun apa yg dtg nanti dan nanti dan nanti, husband n wife need that.. wlupun yg 'nanti' tu dekat dgn kita tp bila diijab qabulkan itu yg utama. Semoga perjalanan suci Nad n husband dilindungi, diberkati dan dijauhkan panahan durjana.. always back to 'trust', chaiyook Nad..hahaha

    ReplyDelete
  4. Salam, semoga hubungan yang dibina kekal sehingga ke jannah. Singgah sini ya, jemput la melawat blog saya jika berkelapangan.

    ReplyDelete
  5. Congrats Nad! Selamat pengantin baru, I wish you happiness forever and ever yehaaa yaribba anggerei anggerei :'D

    ReplyDelete

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
If you have any inquiries that need urgent reply, please email to nadiaroslan261@gmail.com
Thank you in advance