Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Wednesday, 4 September 2019

Unpaid Review: Stick Foundation Namee Roslan


Hari tu aku beli benda ni time offer, jadi RM20. Harga betul dia aku tak tahu berapa. Eh yeke RM20? Aku beli time ada promo 3 barang RM60, so kira aci RM20/item la kan? Haha

Aku tak tahu kenapa terdetik nak buat review. Sepanjang aku hidup aku baru try 3 jenis foundation iaitu Catrice HD Liquid Coverage Foundation, Maybelline Fit Me Foundation and this one. Selalu aku pakai BB Cream je, jangan tanya beza dia aku tak tahu haha.

Antara 3 yang aku pernah try, Catrice yang terbaik, paling best. Beli time Watson buat offer 50% lagi berbaloi-baloi. Kadang-kadang aku terfikir berapa sebenarnya modal per product sebab boleh bagi  diskaun kadang-kadang sampai 70%. Berapa keuntungan yang dorang dapat actually? Kalau yang online ni harga supplier lain, harga agen lain harga dropship lain. So harga founder berapa sebenarnya? Eh aku melalut apa ni haha.

Ok back to this foundation. Nampak macam intern (baca: praktikal) kan sebab ada sekali berus? Tapi aku tak suka sebab baru berapa hari beli stick dia dah patah. Means foundation tu patah walaupun masih boleh diguna. Tapi kalau salah bukak tersembam terpenyek atas lantai, ada tahi cicak pulak tu, kau nak pakai lagi? Haha. Tak tahu la faktor patah itu atas sebab suhu global ke apa ke. 

Tekstur dia dry gila and berus tu tak membantu langsung walaupun dalam keadaan muka yang ada moisturiser. Bila guna berus dia rasa gatal kat muka sebab bulu dia kasar or tajam aku tak tahu, tak smooth. So kena apply guna tangan,

Tapi aku ni jenis kalau dah beli akan guna sampai habis. Tapi lepas ni memang tak beli dah leee. Nasib baik pakai apa pun cantik. Eh? Hahaha. K bye. 

4 comments:

  1. Hahaha.. Confirm mengelak beli brand ni lepas ni. Personally aku suka foundation Bourjois Paris Healty Mix sebab ringan dan coverage cantik. Tapi kena pakai ngan beauty blender. Kalau guna jari je nampak berbelak. Sayangnya packaging dia dalam botol kaca. Sangat tak convenient. So aku berpatah balik ke BB cream. Tapi muka still kelabu asap pakai apa pun. duh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku kalau pakai BB Cream berbelak. Beauty blender can help eh? Thank you bagitau haha. Catrice tu pun botol kaca. Wuwuwuww

      Delete
  2. Omg tak bestnya kalau foundation texture dia dry. Nanti mesti jadi cakey.

    ReplyDelete

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
If you have any inquiries that need urgent reply, please email to nadiaroslan261@gmail.com
Thank you in advance