Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Thursday, 10 January 2019

Fluorosis

Hari tu aku pergi dentist dekat Taman Melawati, Klinik Dr. Fauziah. Aku pergi untuk scaling and sedikit consultation. Bagi aku klinik tu pekerja dia and Dr dia friendly, best la deal dengan dorang. Dr dia pun terangkan sampai kita faham. Dari segi harga bagi aku agak pricey, maybe ada dentist yang cheaper but it's worth it.

Gigi aku ada flourosis tapi tak teruk. Boleh google fluorosis tu apa. Aku ada dari kecik, aku pelik apa benda la tu sebab buat scaling semua tak boleh hilang. Dah jumpa dentist baru la tau puncanya. Nak tau apa? Benda tu terbentuk sebab fluorida yang banyak dalam badan, so dia terbentuk dekat gigi. Kenapa fluorida banyak dalam badan? Sebab banyak telan ubat gigi! Kahkahkah ni semua salah kodomo lion berperisa strawberry. Nanti kalau aku ada anak, aku bagi guna colgate biasa je supaya dia takde rasa nak telan macam aku haha.

Kos untuk betulkan keadaan tu makan beribu jugak la. Sebab aku punya minor je takde la aku terkinja nak buat lagi. Kumpul duit slow slow dulu. Duit dah cukup nanti tetiba rasa nak pergi bercuti, aku pergi je la. Haha

Konklusinya jangan la bagi anak-anak anda makan ubat gigi haha.

8 comments:

  1. dh google dh fluorosis tu apa nad... hahaha, ok la sikit ja tu... pi bercuti puas ati gi dr dok pikiaq gg tu, i lg laaa gg bersepah simpang siur bagai ;(

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe tu la sebab tu takde la nak buat sangat, kalau ada rezeki lebih baru fikirkan balik

      Delete
  2. seriusss arr tak leh telan ubat gigi....?!! hahahaha. sikit2 takpe kan.. kan.. (nak gak sedapkan hati).. :p

    ...

    ReplyDelete
  3. uish. terpaksa tukar jugak ubat gigi anak. huhuhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha ok kot setakat sikit2, kalau dia buat macam gula2 ye kena tukar. hehe

      Delete
  4. hahaha alamak dhla mmg umar tak pernah ludah blk dia telan je ubat gigi tu.

    ReplyDelete
  5. hahaha ayokkk. nnt terlebih fluorida dalam badan hehe. bagitau la dia tak elok telan hehe

    ReplyDelete

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
If you have any inquiries that need urgent reply, please email to nadiaroslan261@gmail.com
Thank you in advance