Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Monday, 5 November 2018

Konvo DPA sesi 2017/2018

Selasa lepas aku pergi konvo DPA. Ramai tanya aku eh DPA pun ada konvo? Helloooooooo, kitorang ambil advanced diploma yang diiktiraf MQA kot, mestilah acah2 ada konvo, kalau tak bila kan lagi aku berpeluang nak pakai baju istiadat aku tu? Nak tunggu masuk Parlimen? Masuk Istana? Non hadooo. Mak ni rakyat marhaen je nak haha.

Isnin kitorang raptai dari pagi ke petang. Raptai untuk konvo and Makan Malam Istiadat Bersama Ketua Setiauasha Negara (KSN) sekali gus. Malam tu aku tidur dekat Cyberjaya, parents aku datang.

Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar. As usual, benda2 macm ni memang bukan minat aku. Ada la aku tangkap gambar dengan beberapa ketul kawan aku, then aku blaaa balik tidur haha.

Untuk makan malam tu aku kena jadi LO (Liaison Officer) kepada VIP. Alhamdulillah VIP aku jaga tu baik je, tak banyak songeh and banyak sembang.

Akhirnya ni la penutup perjalan DPA aku. Lepas ni memang wholly focus dekat kerja sahaja. K E R J A S A H A J A. Sekian, harap maklong.

#bilanakpencenni?
#32tahunlagi
#startcountdown

Pakaian istiadat siang untuk convo. Dress No 1

Pakaian istiadat malam untuk dinner. Mess Kit 

4 comments:

  1. Tahniah kak nadiah.. finally..yeayy.. wish me luck too ok? heee

    ReplyDelete
  2. Pewwittt... congrats and all the best sokmo :D

    ReplyDelete

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
If you have any inquiries that need urgent reply, please email to nadiaroslan261@gmail.com
Thank you in advance