Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Thursday, 7 June 2018

New life begins

Nampak sangat aku takde kerja ni bila rajin update blog haha. Rindu nak buat kerja. Eh? Kau jangan seru, nanti banyak kerja kau mengomel siap kau Beron haha.

Kehidupan aku sekarang bermula seawal 6 pagi. Kahhh awal sangat *rolling eyes*. Selalunya aku bangun 6.30am. 30mins tu berharga okay untuk tidur. Plus sekarang sebelum tidur aku makan ubat batuk, lagi la deep sleep aku. Aku makan ubat sebab memang batuk ye bukan sebab nak deep sleep. Pang karang nak fitnah2 aku. Eh siapa fitnah kau? Terngiang-ngiang pulak ada orang fitnah sebab biasa kena hahahaha.

Lepas mandi siap-siap semua aku keluar rumah dalam 6.45am. Drive merentasi segala lautan hutan besi, tiang ada 3 lampu, bersesak-sesak dengan kereta, motor, students baru nak pergi sekolah. Hahahaha baru nak pergi sekolah, baru nak ambil UPSR, orang dah kerja dah hahaha jahat gila aku. Maka setelah dodek dodek itu, aku pun akan sampai office dalam pukul 7.10 pagi.

Sampai je melepak dalam kereta dulu sampai 7.30am sebab nak tunggu kaunter depan bukak. Sambil melepak tu aku scroll la IG ke twitter ke. Then naik office untuk punch kad. Lepas tu mereput sampai petang. Balik cari makanan then balik rumah mandi semua, basuh baju, gosok baju, lipat baju. Cerita baju ni bila nak habis? Then tidur or kalau tak ngantuk aku tengok movie kat laptop. Esoknya bangun and repeat rutin. Itulah hidup. Variety nya masa weekend je. Tu pun tak variety mana. Haha

Dari rumah ke office aku 9km je tapi kena gerak pukul 6.45am. Kalau gerak pukul 7am makanya aku akan stuck dalam jem yang serupa  hanet itu selama sejam. And will be late for work. I like to be early, biar sampai awal janji aku tenang walaupun dia telah meragut waktu tidur aku selama 30min haha.

Inilah hidup aku basically. Lepas raya time weekend aku nak cari aktiviti la, yang murah contohnya hiking, mandi air terjun, uuu wow. May Allah bless all my plan. Ameen.

8 comments:

  1. Tak bangun sahur ke?

    ReplyDelete
  2. indahnya hidup,...nadia office kat mana? hihi

    ReplyDelete
  3. dodek dodek tu ape nad? bahasa perak eh?

    kat sana takda kawan ke? bole lepak2

    ReplyDelete
    Replies
    1. It means hanky panky kot if i can describe it haha. Tak tahu la bahasa perak or bahasa rekaan ku sendiri hahaha

      Ada tapi kawan2 pun busy :’)

      Delete

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
If you have any inquiries that need urgent reply, please email to nadiaroslan261@gmail.com
Thank you in advance