Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Sunday, 6 May 2018

Modul Negaraku

Yahooooo. Gmail takde? Ok hambar haha. Akhirnya habis dah aku jalani semua modul DPA. Negaraku was my last modul. Yeayyy! No more class, no more exam, no more assignment. 

Bebas? Belum lagi. Currently we are undergoing Minggu Sintesis a.k.a minggu penutup selama 3 minggu. Macam-macam aktiviti ada dalam minggu and mostly talks. Macam semalam kitorang buat gotong royong sekitar INTAN ni. Esok ada talk dengan Persatuan PTD.

Modul Negaraku ni nothing heavy pun. Belajar pasal integriti, rasuah, hak asasi manusia, something like that. No final exam, just individual assignment. 

Tak sangka perjalanan aku kat sini dah nak sampai ke penghujung. Setelah segala penat lelah, suka duka. DPA ni sometimes santai and sometimes chaos. Ada ups and downs la. Yang penting kena kuat mental, fizikal dan rohani. Kalau nama mak kau Rohani mungkin banyak membantu hahahahambar lagiii.  Doakan aku dan kawan-kawan lulus dengan cemerlang. 

Yang penting esok malam aku balik Perak untuk mengundi. First time nak mengundi. Harap tak perlu beratur lama sebab aku tak suka crowd. Gitu demand haha. Tiket balik esok ada, tiket balik sini hari Rabu takde dah habis oi! Bas yillek, ETS yillek. Kat India boleh je naik atas bumbung keretapi, kenapa kita tak boleh? Kan? Kan? Haha. Tak sanggup nak drive, mesti hazab gila jem. Tapi mungkin orang ambil kesempatan sambung bercuti dekat kampung terus. Eh lepas PRU takde cuti peristiwa ke? Kau ingat sekolah buat hari sukan nak cuti peristiwa? Haha

Harap PRU kali ni berjalan lancar dengan penuh integriti. Harap parti terbaik akan memerintah negara kita. Ameen

2 comments:

  1. Tahniah Nadia. Bulan puasa nanti la baru siap semua ye? Semoga semuanya berjalan lancar.
    Eh, tak pergi tolong berkempen ke ? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Inshaaallah. Ameen
      Haha mana boleh kitorang involve dalam politik.

      Delete

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
If you have any inquiries that need urgent reply, please email to nadiaroslan261@gmail.com
Thank you in advance