Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Sunday, 25 February 2018

Modul Pembangunan Profesional PTD

Lamanya tak update. Sebenarnya modul ni aku dah ambil 3 minggu lepas tapi takde masa nak update. It's just a simple update sebab rasa tak adil kalau aku update pasal modul lain tapi tak update pasal modul ni, kesian dia, kecik hati nanti. Aku mak yang adil *tetiba

Modul ni berjalan selama seminggu je. Jarang2 modul seminggu and yang paling penting modul ni takde final exam so jyeahhhhh. Belajar pasal pengurusan pentadbiran pejabat la mostly. Belajar pasal mesyuarat, buat minit, buat paper kabinet buat memo, cara nak simpan dokumen rahsia, sulit bla bla bla. 

Tu je la pun. Hahaha bosan kan?

Aku tau ada beberapa orang guna blog aku as rujukan untuk persediaan jadi kadet PTD sebab ramai jugak yang email aku tanya tips. Aku harap blog ni dapat membantu sedikit sebanyak. Sorry kalau ada yang email tapi aku tak membantu sangat sebab aku memang takde tips. 

Apa yang aku dah cerita kat sini adalah pengalaman aku semata-mata, tak lebih tak kurang. Dari segi usaha aku pun tak tahu apa aku usahakan haha. Kalau korang nak baca pasal Kadet PTD boleh cari tagging dekat belah kanan blog ni.

All the best guys yang tengah PAC tu. Semoga lulus dengan jayanya :)

2 comments:

  1. semoga berjaya semua.

    rasa macam dah tak lama nadia nak habis kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you iq :) ameen

      Lagi 3 bulan hihihi

      Delete

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
If you have any inquiries that need urgent reply, please email to nadiaroslan261@gmail.com
Thank you in advance