Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Saturday, 20 January 2018

English Proficiency for Public Sector Executives

Aku baru habis modul ni. Makin kurang dah modul akademik yang aku kena hadap. Yeayyyy! I always love English. Walaupun grammar aku hauk walaupun aku dah belajar BI dari darjah satu haha. I love the accent, I love how it sounds so polite even when we're cursing haha. 

Belajar grammar, belajar baca dictionary, belajar pronunciation, lepas tu ada presentation, mock meeting. Cara buat surat, cara hantar email blablabla. Yang aku pelik, bila kerajaan berurusan dalam Bahasa Inggeris? Setahu aku semua in Malay haha. Tapi tak kisah pun, tak pernah rugi menuntut ilmu. Perghh tak sangka ayat ni boleh keluar dari mulut aku haha.

Yang penting modul ni takde final exam. Yaribba yaribbaa haha.

So sekarang ni aku sedang bersenang lenang with zero assignments. Ya Allah dah lama tak rasa weekend heaven macam ni. Hari ni aku ganti puasa, last day hehe. Esok aku pergi camping seminggu sampai Sabtu depan and handphone akan dirampas. So, sila tangisi pemergian aku yang sementara ni. Kalau ditakdirkan selama-lamanya, aku mohon ampun dan maaf atas segala kesilapan aku.

Nanti dah habis camping aku cerita pengalaman aku, hope it gonna be awesome. Doakan keselamatan aku dan kawan-kawan, pergi dan pulang. Jaga diri, jaga hati! 

Sesiapa sudi nak tolong kemas barang aku takkk? Haha.

10 comments:

  1. jaga diri Nad :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thankyou. ALhamdulillah dah selamat semuanya :)

      Delete
  2. Camping seminggu??? Wow..!!! Dah lama aku tak pergi camping tapi tak pastila dengan umur yang ancient ni mampu lagi ke tak nak bercamping-camping bagai..hahaha..


    Hope you have fun at the camping..!

    ReplyDelete
    Replies
    1. umur bukan penghalang ceyceycey haha

      i had fun. thankyou Lee :)

      Delete
  3. so how was your camp? hahaha! dengan lepas 6 hari baru nak komen..hahhaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. it was kinda great haha. nanti nadia cerita details kat next entry haha

      Delete
  4. I'm kinda glad kau enjoy hidup kau walaupun sibuk nak belajar sana sini. That's good actually. Sesetengah org tak suka belajar, jadi dia stress dan tak enjoy hidup. Tapi kau lain, kau hebat. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha kalau nak layan perasaan negatif memang boleh stress. so i tried my best to distract from it. life is a struggle after all hehe

      Delete

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
If you have any inquiries that need urgent reply, please email to nadiaroslan261@gmail.com
Thank you in advance