Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Sunday, 10 December 2017

Modul Leadership & Strategic Management

Hambar kan blog aku sekarang? Dah la jarang update, sekali update pasal DPA -_- Bila la aku nak dapat kembali kehidupan yang fun? Hidup kau nak fun je Beron haha. Aku baru habis modul ni Jumaat hari tu. 1st week paling hectic sebab kitorang dapat cuti sakit 2 hari and ada cuti Maulud Nabi sehari. So jadual 5 hari compress masuk ke 2 hari. Meto dah kepala aku belajar dari 8 pagi sampai 6 petang. Memang jangan haraplah aku dapat fokus.

Masa yang singkat buatkan modul ni agak mencabar sebab nak siapkan 2 assignments but Alhamdulillah everything went well. Tapi assigment individu macam ke laut sikit hahahaha.

Final exam was hell! Ada 2 soalan main but ada 5 sub soalan. Masalahnya masa tak cukup. Bagi sejam setengah je nak jawab essay -_- At least kalau essay 2 jam. Aku dah la kene berfikir, kalau  idea nak menggoreng tu keluar bagai hujan ketika ribut takpelah. Dah la tulis pun slow sebab lenguh. Makanya ada soalan yang aku tak sempat jawab. Sedih nak mampus! Nak sedih ke nak mampus?

Aku keluar dewan kawan2 aku tanya kenapa muka sedih? Aku pun mengadu. Dorang kata jangn risau, yang penting lulus. Masalahnya lulus keee? Huaaa. Dah la sini B baru lulus. B for binawe hahaha. Kawan-kawan aku semua macam sempat jawab je. Aku je ke yang bahlol kat sini? Haha

So sekarang aku berserah je la kepada Yang Maha Esa. Esok masuk modul baru. Doakan. Tak sabar nak habis tahun ni. Hujung tahun ni bakal menghadapi modul yang paling hell sekali haha. Doakan lagi sekali please. Start tahun depan semua modul yang ringan sikit. Hope so. Bahahaha.

Lepas exam Jumaat lepas, petangnya ada gotong-royong. Aku kena bertugas dekat gym so nak gotong royong apa kan? Takkan nak suruh aku lap kasi kilat treadmill tu pulak. So instead aku main equipments kat sana and main congkak dengan budak laki. Kalah! Lepas tu kena gelak. Biadap. Dorang main tipu boleh la! Eh? Haha

Lepas habis kelas aku pergi KL Sentral ambil parents aku datang sini. Then kitorang gerak pergi Shah Alam, 2nd cousin aku kahwin on Saturday. Tadi petang hantar balik parents aku pergi KL Sentral, dorang nak balik Perak. Hilang la homesick kejap hewhewhew. Krismas nanti aku balik Perak. Yeayyy! Cant wait, dah habis exam pulak time tu. Tiket ETS dah beli. Syiok betul!

4 comments:

  1. hidup skg tak fun ke? enjoy la kawan2 kat pun ramai kan kat sana. nanti dah masuk kerja balik mungkin lagi hambar kot. hahaha

    umm.. meto tu apa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dengan kawan2 memang enjoy. Yang lain tak enjoy sangat bahahaha. Yeahh everyone told me that haha

      Meto tu kepala mereng hahaha

      Delete
  2. hectic jugak tu, life study ni memang meletihkan, semoga tabah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu tu la pasall. bertabah the only option that i have hehe tq IQ

      Delete

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
If you have any inquiries that need urgent reply, please email to nadiaroslan261@gmail.com
Thank you in advance