Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Sunday, 30 July 2017

Diploma Pascasiswazah Pengurusan Awam / Kadet PTD 2017

Bello? Anybody here? Haha

Oh my god lamanya tak menulis kat sini sampai lupa susunan QWERTY pad. Haha membongak kau ni yang kau guna smartphones hari-hari tu guna keypad apa?

Life has been sooooo busy last week. Ahad lepas secara official-nya aku dah mendaftar sebagai Kadet PTD Batch 2017. Sebelum masuk tu pun aku busy mengisahkan hal dokumen dan barang-barang yang perlu dibawak.

Pendaftaran berjalan dengan lancar Alhamdulillah. So now aku bermastautin kat Intan Bukit Kiara for 10 months (sampai 8 Ramadhan tahun depan inshaAllah). Bilik okay ada peti ais, TV zaman purba yang ada 3 channel which tak kisah pun sebab nak tengok TV pun tak sempat, ada aircond. 

Petang tu terus start aktiviti.

Isnin-Rabu aku ke Melaka ada camping

Khamis sampai Jumaat penuh dengan taklimat. Sini jarang malam ada aktiviti sebab batch aku first batch yang boleh duduk luar so siapa area KL/Selangor ramai duduk luar. Tapi bila malam nak bersosial pun tak larat dah wa cakap lu.

Weekend free takde aktiviti Alhamdulillah *melutut menadah tangan ke langit di tengah-tengah Intan Bukit Kiara*

Aku exhausted gila kot, semalam boleh dikatakan sepanjang hari aku tidur. Haha. Aku masih dalam proses nak adapt dengan environment, dengan jadual baru. Kat sini aku memang kekadang rupa orang tak siap sebab tudung pun tak sempat gosok, baju pun tak sempat basuh!

I hope everything will get better in a short time. Aku still rasa aku tak fit in lagi. Aku introvert kot! Haha. 

Doakan aku dapat habiskan training ni dengan cemerlang. Pray for me, pwetty please? Haha

Dan aku homesick. Cipan betul perasaan ini HAHA.

Till next time. Rindunya nak baca blog orang but seriously aku takde masa santai sekarang. InshaAllah nanti jadual dah teratur, aku akan aktif balik. Yeiihaaaaaa yaribba yaribbaaaa!

8 comments:

  1. semoga sukses nad dlm course, menjadi officer yg tough abih nnt... jgn dok homesick sgt time senggang tu lari nek mrt-ets spi dh :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Inshaallah. Thank you hashriq :)
      Haha homesick tapi malas travel. Camno?

      Delete
  2. nadia!!! dekat kL ke? boleh jumpa?? wahhh...ada peluang la nak menikmati apa yang dihajati sebelum ni. dekat je haaa pejabat IQ dengan bukit kiara ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah kat KL. Boleh2 yeayy. tapi nadia takde transport kat sini haha. pape nanti boleh dm kat IG heehe

      Delete
  3. Semoga sukses dengan cemerlang XD

    ReplyDelete
  4. Wahh nak tanya boleh kongsi tips tak on how to pass PTD ni ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sorry i dont have any spesific tips. For me, its more to rezeki. Kalau nak idea sikit2 boleh baca kat tagging chambering/kerja and kadet ptd. Hope it helps somewhow

      Delete

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance