Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Tuesday, 15 November 2016

Warkah untuk arwah #5

Abang Man, tadi Nadia bukak buku nota lama, Nadia ternampak satu note tulisan tangan Abang Man. Tetiba Nadia rindu, rindu sangat. Berair mata Nadia. Nadia akan simpan note tu sampai bebila. InshaAllah. 

Abang Man, it's been a year and two months since you left us. Tahu tak lepas setahun baru Nadia boleh tersenyum tengok kereta Preve Gold sebab tu kereta Abang Man. Tahu tak sebelum ni setiap kali Nadia nampak kereta tu Nadia terus tengok siapa drive, I wish he's you. Silly me.

I miss your laughter, your sweet smile, your jokes, your tolerance, your patience. I miss the way you treat me no matter how silly I was. You laughed at my stupid jokes, you listened to every single word from me, you always support me in whatever I did. When I became childish in front of you, you just laughed and shake your head. You gave exact pieces of advice I ever needed. I found someone like you but I know he's not you but I'm glad that I found him. Till when? I don't know.

Abang Man, I can't bear another loss. My heart aches when I think I might lose someone like I lose you.

Nadia banyak kawan hi hi bye bye tapi yang betul-betul ada dalam hati few je and you're one of them. Everyone has a special spot in my heart and your spot still there, always there.

Semoga kita berjumpa di syurga sebagai saudara seislam. Baik-baik Abang Man kat sana. 

I miss you, terribly.

Abang Man, is it a sin if I ask Allah to take me first before anyone else? Just asking.

8 comments:

  1. Al fatihah utk arwah, tk jd dosa sis klu selalu ingat mati ni.. kami ni nnt la yg rindu bila sis tkda, tk leh nk baca blog ni dh. anwy, may Allah bless u.

    ReplyDelete
    Replies
    1. thankyou Hashriq. Nnt saya schedule kan entry sampai tahun 2075, so walaupun saya takde dah, entri tetap ada hahaha

      Delete
  2. Terus sebak baca entri nie.. saya sedekahkan al-fatihah buat abang man

    ReplyDelete
  3. Al-Fatihah. Kejap je masa brlalu..rasa macam baru je nad coretkan pasal abg man ni.

    IQ sendiri kehilangan dua orang yang IQ sayang tahun ni. Memang rasa berat sangat. Tak tertanggung sangat rasa perit dia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la. dah setahun lebih dah

      Ujian IQ lagi berat. InshaAllah besar ganjaran untuk orang yang sabar dan redha. be strong :)

      Delete
  4. Semoga roh arwah sentiasa tenang di sana dan diampunkan segala dosanya.

    ReplyDelete

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance