Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Wednesday, 14 September 2016

Some people are funny

Bos: N, bagi saya minit mesyuarat hari tu
Aku: Mesyuarat mana bos?
Bos: Ada saya hantar kamu pergi hari tu sebab saya tak dapat pergi
Aku: Saya tak ingat bos, saya rasa bukan saya yang pergi
Bos: Ya Allah aku ingat aku je pelupa, kamu pun sama
Aku: *Blur gila
E: Kan saya kata Cik N yang pergi tapi Cik N tak mengaku *nada nak blame kan aku*
Aku: Macam ni la bos, cuba bos tanya penganjur bila tarikh mesyuarat dan semak kedatangan. Nanti saya semak diary saya
A few minutes later
Bos: N, tak payah cari minit tu, bukan awak yang pergi, E yang pergi
Bolehhh?? Aku kalau pergi mesyuarat inshaAllah aku ingat. Kalau tak ingat content pun aku akan ingat suasana mesyuarat tu. Tapi ni nama urusetia tu pun tak register dalam kepala otak aku. E nak put the burden on me padahal dia yang pergi. Kahkahkah. Buat lawak pepagi buta pehal?

14 comments:

  1. Pagi2 sarapan ketum ke cemana tu, hahaha kelakar

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn! penat aku risau aku ni senile ke apa haha

      Delete
  2. Thats org mcm tu tahu makan gaji buta sahaja. Ishhh3

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe memang jenis pelupa manusia nya lepas tu nak salahkan orang heh

      Delete
  3. Dia sendiri pelupa, boleh pulak samakan orang lain pelupa jugak..haha..

    Welp, at least ada hiburan pagi2 buta.. XP

    ReplyDelete
    Replies
    1. time kene tu sakit hati jugak la tapi bila tau bukan salah aku, memang aku rasa kelaka gila haha

      Delete
  4. Hahaha..haisshh. buat lawak pulak si E tu. Dah pergi mesyuarat nak suruh org lain pulak yg bagi minutes... Kau patut bersyukur dapat office mate lawak macam ni, hahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha kan. at least ada hiburan di kala stess haha

      Delete
  5. Hahahaha.. Boleh pulak buat macam tu. Serabut sangat dah ke E tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. agaknyaaa la sampai sendiri x ingat pergi mesyuarat kikikiki

      Delete
  6. AKu rasa kebanyakan Bos memang ada perangai camtu.
    Bos aku dulu pun suka assume yang bukan-bukan, pastu bila kita nafikan dia kata kita pulak yang lupa. Hahahaaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. because he's the boss kot wehhh. haha. lain bos dengan leader n.

      Delete

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance