Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Wednesday, 27 July 2016

Malang tidak berbau

Lepas aku kena food poisoning aku hilang selera nak makan. I lost few kgs in just few days. 

So disebabkan alang-alang aku tak berapa nak ada selera, baiklah aku berpuasa ye dak? Hari Isnin went well.

Semalam aku rasa nak demam plus sakit kepala. Kawan aku tak bagi aku puasa hari ni sebab dia kata badan aku dah takde lemak untuk dibakar sebab tu aku gigil kesejukan sampai rasa nak demam. Semalam memang aku gigil kesejukan wehh. Memang lah hujan sekejap pagi but orang lain tak gigil, aku je hover.

So balik kerja aku nak pergi beli makanan berbuka. Dari office lagi aku rasa aku tak berpijak di bumi yang nyata. Badan rasa weak, rasa half concious haha. 

I really don't have any idea till now of what happened yesterday. I'm not in my right mind. Tetiba aku dengar bunyi BAMMM! sebelah aku. Aku langsung tak perasan ada motor sebelah aku. Damn. Budak tu jatuh. Aku berhenti tepi, dia kata dia okay, aku tengok motor dia pun okay. Alhamdulillah. Just air dia tumpah then aku bayar balik which dia boleh beli 10 air tu haha. 

Aku rasa aku salah sebab aku macam tak sedar apa aku buat. Aku rasa aku terkilas stereng tapi yang pasti aku tak bawak laju sebab tu kawasan taman. Tapi bila cerita dekat orang dia kata motor tu salah. Eh entahlah. Lantok sana. Aku memang tak boleh berfikir time tu. Then aku blah pergi beli makanan.

:(
Motor tu okay, kau yang over kemek kenapa? Haha aduiiiduiiduiidui.
Berapa la ni nak repair
T_T
Takpelah, takde rezeki, ada rezeki yang lebih baik Allah nak bagi InshaAllah :)

14 comments:

  1. so cool, cara pemikiran yg always positive.. InsyaAllah pasti ada ganjaran di sebalik smua ujian ni. semoga cepat sembuh ya

    ReplyDelete
  2. Oh mai....
    Nad!
    Meleleh air mata weyh kalau kereta aku kemek macam tu.
    Mahu melayang isi dompet...hukhuk

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha aku tak lah sampai meleleh air mata tapi kecewa tu ada wakakaka. sabo je la.

      Delete
  3. Huu hati aku terluka tgok luka keta hang. aku harap ko get well soon Nad dan aku suka betul cara ko fikir. Bak sikit positif tu, hahaha.


    Moga bertambah lagi rezeki ko. Oh kalau somethng bad tu nk happen, mmg kita akan rasa lain mcm sikit. Dulu msa sekolah rendah aku bonceng motor. Aku terasa spt di awangan je haritu, kosong pun ye, sedar2 aku dh tertiarap tepi jalan huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. berat mata memandang berat lagi bahu memikul hahaha. tq zyra. aku nanti aku transfer :P

      ameen. ye weh. semua org ckp mcm tu. tu la kot bila org cakap 'bendaa dah nak jadi'

      Delete
  4. Ok, ending, semua baik..alhamdulillah, Kereta kemek takpe, boleh unkemek..
    Yang penting hang selamat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes. benda tu la yg patut disyukuri. thanks :)

      Delete
  5. Alhamdulillah dua dua tak ada apa, yang ada apa apa tu kereta...berderai air mata nak kena ketuk body....bertabah la nad...moga ada rezeki lain lepas ini. Amiin

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la ALhamdulillah. sakitnya tuh di sini haha. inshaaAllah . ameen. tq :)

      Delete
  6. demm scary. nasib baik budak tu tak masuk bawah kete ke apa >.<

    ReplyDelete
  7. pedihnya bila lihat kereta kemek cenggitu.. aku booleh rasa... hahahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeahhh. sakitnya tuh di sini *tepuk dada* haha

      Delete

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance