Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Monday, 16 May 2016

#spicyramenchallenge

Korang tau pasal satu instant noodle dari Korea ni, yang semua orang buat video time makan yang menunjukkan kepedasan yakmat sangat, ada yang sampai teriak.

Aku pun terjebak! Kahkahkah. Tapi aku takde la buat video. Gila apa haha. Aku tengah lapar takde masa nak setting video bagai.

Tiap kali aku tengok video dorang tu, aku drooling gila. Sebab cakap pedas sangat-sangat kan, aku suka benda pedas, memang teringin sangat nak rasa.

Rupanya instant noodle tu ramai umat manusia jual online sebab dekat pasaraya susah nak dapat khabonya. Harga sepeket memang sama dengan kau singgah mamak, order mee goreng dengan telur mata. 

Sabtu lepas aku pergi Aeon Manjung, sekali ternampak so aku beli lah. RM22 sebungkus, ada 5 peket. Kawan adik aku nak, aku jual kat dorang RM5 sebungkus. Harga IG RM7 sebungkus excluded postage weh haha. 3 aku jual.

Samyang ke Semayang entah jenama dia. So Halal sebab dia semayang hahaha bodo hang ni


sebelum

selepas

Aku buat breakfast okay hahaha. Sebelum makan tu berdebar macam tunggu result UPU sebab takut pedas dia aku tak boleh handle. Sekali dah makan, hek eleh, sambal belacan aku buat lagi pedas. Gitu. Pedas memang pedas, tak dinafikan, but bearable and addicted.

Mee dia macam besar sikit and kenyal-kenyal. Bagi aku sedap, tapi nak beli lagi instant noodle ni dengan harga macam tu, tunggu dapat duit raya lah. Lagi elok aku beli mee goreng dekat kedai, ada ayam, ni perisa ayam je.

Aku bagitau Mak mee ni dari Korea sebab tu mahal sikit and mee ni pedasss. Mak terus tanya, orang Korea makan pedas ke? Terus aku terpinga-pinga. Aah ye. Makan la kot, Jepun yang tak makan. Eh yeke? Haha. Lantok dorang la.

Mak kata aku gila makan benda pedas macam tu haha. Nasib baik perut bagi kerjasama tak meragam hehe. 

2 comments:

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance