Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Thursday, 5 May 2016

Civil War!

Khamis hari tu lepas kerja aku pergi tengok wayang cerita Civil War. Walaupun dalam twitter orang sibuk bercerita pasal AADC tapi aku tak berminat langsung sebab yang first pun aku tak tengok A-Z. Dua cerita yang orang Malaysia gila kan tapi aku tak tengok dengan tekun adalah cerita AADC dengan Kuch Kuch Hota Hei ke macam mana entah eja nya. Bukan my genre. 

Aku patutnya nak tengok Rabu tapi aku sakit kepala. Beza RM6 kot tiket hari Rabu dengan Khamis. Rugi duit iolsss. 

Okay back to Civil War. Aku masuk wayang pukul 6 petang dengan harapan aku sorang je dalam wayang dan tinggilah harapan aku supaya takde laki dalam wayang tu sebab wayang akan habis dalam 8.35 dan Isya' di Ipoh 8.35 dah tu bila kau Maghrib? Aku takpe, I have my legal excuse. Tapi ada jugak laki Islam dan aku berhusnuzon yang dia bermusafir dari KL semata mata nak tengok wayang so boleh jama'. -_-

Civil War bagi aku menarik best kau memang da bom. Aku malas nak ulas lebih-lebih. Aku bagi 4/5 bintang. Dia ada elemen lawak, actions of course, syahdu, sayu, friendship, all well blend together. 

Cerita ni memang best kalau kau jiwa suka tengok cerita-cerita actions begitu. Kalau jiwa kau suka puisi-puisi ni silalah tengok AADC. 

Aku #teamCaptainAmerica. Aku malas nak ulas sebabnya nanti spoil pulak. Okay la okay la, aku bagi satu sebab; sebab dia handsome kahkahkah. 

Selagi cerita tak habis, jangan keluar!

6 comments:

  1. Yup2.. Civil war memang best. Action semua terbaik la. Tak rugi tgk 2 jam setengah dgn jalan cerita yg macam tu. Aku #team spiderman. Innocent. Haha..,

    Masalahnya semua org ingat citer dah habis masa tengah kredit tu. Aku dan tinggal beberapa org je tgk scene last tu. Aku expect ada something yg suspense. Tapi biasa je. Tak tgk pun xpe... Hahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan. rasa nak tengok lagi sekali *download* haha. spiderboy patutnya kahhh. dah la talkative.

      haha selalu nya mmg cmtu kn. aku pun dh turun, sekerat. haaha.

      Delete
  2. AKu team Black Panther.. lalang.. hahaha..

    Aku pun tgk time maghrib dgn harapan kurang org tapi hakikatnya memang still rmai muslimin dari muslimah dalam dewan tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha. aku tak la ramai, dalam 10 orang. perempuan logik lagi, ni laki. muka slumber pulak tu. -_-

      Delete
  3. Aku pun #TeamCap
    Tapi aku suka Ant-Man dalam tu sbb dia jadi Giant-Man. **Spoiler alert**

    Aku selalu tengok wayang lepas Zohor sbb tak ramai orang kecuali orang yang curi tulang bekerja (macam aku) ahahahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha cool gila kan. iron man dengan spider man yg byk hidupkan cerita haha

      hahaha amboi lama curi tulang :P

      Delete

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance