Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Monday, 14 March 2016

Happy birthday Mak!

Hari ni bertambah umur Mak lagi setahun. Tak tahu kenapa aku sebak, sebab sedar mak ayah makin tua kot. Diri sendiri makin tua tak nak sedar lagi.

Tahun ni umur Mak 49. Harap umur Mak panjang supaya aku makin banyak boleh berbakti kepada Mak. Sekarang aku masih dalam fasa adjust hidup, bila dah makin stabil nanti, aku harap dapat bagi mak lebih dari apa yang aku mampu bagi sekarang.

I'm not an expressive person. We're all not (my family). We show love through actions and gestures. Deep down we know we love each other so much, may Allah bless our love.

We never celebrate birthdays. Dah ada duit sendiri baru aku belikan hadiah mengikut kemampuan. Aku tahu harta benda bukan segalanya tapi siapa je tak gembira dapat hadiah? Even a small one. It's not the value of the gift that matters, but the thought of it. 

Semoga Mak panjang umur, diberikan kesihatan yang baik, dimurahkan rezeki, diberi kebahagiaan hati, dikurniakan syurga yang darjatnya paling tinggi.

There is no word that can describe how much love I have for her. It's just there and it grows unstoppable.

Semoga aku jadi anak yang makin baik, yang tak susahkan hati Mak Ayah.

Tahun depan Nadia bagi hadiah menantu hahaha.

Allah, peliharalah Ibuku di dalam pelukan limpahan rahmat dan kasih sayangMu.

Ameen.

10 comments:

  1. Alhamdulillah, bertambah lagi umur Mak Nadia...moga panjang umur mak cik...umur mak Nadia muda lagi tu....49 tuuu...huaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. thankyou IQ :) Muda sebab Nadia anak sulung and mak kahwin agak muda, umur 22 ke 23 gitu hehe. tu dia bising anak dah umur 26 tak kawen lagi >_<

      Delete
  2. Amin.

    Semoga segalanya yang terbaik untuk Mak Nad.
    Ikutkan keluarga aku pun kurang expressive.
    Tapi kami tahu, tiada yang lagi utama selain keluarga :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq Cero :)
      hehe kan. blood is thicker than water. Semoga yg baik jugak untuk kau sekeluarga :)

      Delete
  3. Amin... Selamat hari lahir Mak Nadia..! Mak Nadia sebaya ngan mak saya.. ^^


    Sebak aku baca benda ni sebab I feel like it's really close to me, the background and all.. Sama, aku pun bukan family yang express feelings, and aku pun tengah adjust hidup..and mak aku pun 49 tahun tahun ni.. *sobbing grossly.*

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq lee-kun :)

      patutnya umur kita dh blh bg sng mak ayah, tapi skrg sendiri pun terumbang ambing lagi. tkpe inshaAllah, pelan pelan. niat penting :)

      Delete
  4. Amin.


    keluarga aku pun kurang expressive. rasa janggal kot klau nk peluk2 ciom2 ni. but deep down, we know we love each other unconditionally :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaha kan. aku peluk time raya je. wahahahhaha. tu pun janggal. yg penting kita tau kita sayang each other hehe

      Delete
  5. Happy Birthday Mak.. wkwkwkw.. ehh...
    eh jap.. Nadia dah ada calon?.. eh eh eh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh eh eh. haha btw thankyou.
      calon apa? calon peperiksaan? haha

      Delete

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance