Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Wednesday, 23 March 2016

Happy birthday Ayah!

How my Ayah shows his love? Membebel! Haha. Ayah seorang pendiam but when it comes to our health and safety, he suddenly becomes talkative. My aunt once said to me 'You should be proud having a father like him, who is overly concern about you, about all of us'. :) Yes, I'm very proud of him. And yes, dia bukan risaukan kami anak-anak dia je, adik beradik dia, anak-anak saudara semua dia risau. :')

Ayah aku manusia yang sangat simple. Dia bukan orang yang bergaya, pergi mana pun pakai selipar je haha. Luar waktu pejabat jangan harap tuck-in baju. Semua kelengkapan dia Mak sediakan. Kalau Mak tak beli, dia pun tak heran nak mintak. Sebab dulu dia hidup susah kot, material tak pernah jadi keutamaan dia.

So susah gila okay nak fikir hadiah dia. Nak beli baju seluar macam typical sangat, lagipun Mak baru belikan. Nak beli kasut kerja elok lagi, lagipun dia lagi setahun je nak kerja. Nak beli selipar pun berapa sangatlah harga selipar, terkurang dari bajet tahun ni. Takkan nak beli 10 selipar pulak haha.

Nak beli perfume pun dia tak pakai. Ayah sabun badan tu la shampoo dia sekali pencuci muka -_-''. Memang apply konsep head to toes. Haha.

Hampir nak rosak otak aku fikir nak belikan hadiah apa. Awal tahun hari tu ada duit lebih sikit aku dah belikan jam dengan top-up sikit duit belikan handphone. Time tu dia beli wallet jugak. Warghh kalau aku tahu, aku tak bagi beli wallet dulu hari tu.

Susah eh nak belikan hadiah laki ni? Mak senang, belikan tuppeware je sengih sampai raya haha. 

Ayah suka menebas, tapi mesin rumput dia dah ada. Ayah jugak sukakan binatang macam ayam, angsa, itik. Tapi taknaklah beli tu. Untuk birthday, amaun hadiah untuk ayah dengan mak akan sama. So kalau aku belikan anak ayam mahu dapat sereban penuh hahaha.

Fikir punya fikir akhirnya belikan:

And gladly, Ayah loves it! Alhamdulillah. Memang ayah nak beli tapi tengok dapat hadiah hari jadi, siapa tak suka ye dop? Bila la ada orang nak bagi aku hadiah harijadi Honda HRV ni haha.

Selamat Hari Jadi Ayah, yang ke 55. Semoga panjang umur, diberikan kesihatan yang baik, dimurahkan rezeki, semoga sentiasa di bawah payung rahmat Ilahi. Semoga dipermudahkan segala urusan dunia akhirat. Terima kasih for always being a greatest dad.

I love you lillahita'ala.

8 comments:

  1. Selamat hari lahir ayah... ek eh...
    Selamat hari lahir buat ayah anda...
    kikikikikiki

    ReplyDelete
  2. Selamat hari lahir pakcik!! waa..dekat2 yer befday mak dan ayah nad...sronok!
    BTW, hadiah lelaki PALING susah nak beli...and of course kita nak cari yang dia selalu pakai kan?

    BOSCH tu pakcik!!! untung pak cik dapat anak macam nad...hew hew hew~
    setahun je lagi? awal ayah nad pencen?

    I hope my father same as your father, but its ok....=')

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq. aah dekat2. tu duit gaji bln 2 kene menyimpan hehe. susah kan, sebab laki ni simple sangat haha.

      aah ayah pencen umur 56. dia taknak keje dah, penat katanya hehe

      apa yang Allah kurniakan adalah yg terbaik utk kita InshaAllah :)

      Delete
  3. Selamat Hari Lahir Ayah... hua hua hua.. ehh..

    ReplyDelete
  4. Aku rasa nak cari hadiah utk lelaki/perempuan sama je susahnya. Takde idea aku nak beli apa.. Tapi aku rasa kalau pergi kedai Mr DIY tu boleh la senang sikit nk dpt idea nk beli hadiah apa...

    Btw, kirim happy birthday kat ayah kau..uhuhuu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. DIY, Daiso, Kaison memang best beli hadiah. kekadang sesaja beli takde motif pun ada hoho.

      hehe inshaAllah

      Delete

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance