Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Thursday, 10 March 2016

Akhirnya, laptop aku dah separa sihat.

Masihkah kau ingat kisah laptop aku yang nazak yang dah janji nak format 3 tahun lepas? Ye, aku dah format! Haha Syabas Nadia, I'm a happy kid. No? Lady then. Haha.

Dua orang suruh aku format sendiri, amboi senang sangat tu mengeluarkan kata-kata haha. Sebab tak percaya diri sendiri, aku hantar kat vendor office aku, dapat half price, dah la handsome wahahaha.

Time dia hantar dah siap dia cakap memang laptop aku ada problem yang tak boleh nak di-settle-kan hanya dengan format. Dia dah tolong tengok keyboard yang tak function tu, at last function except Q and W and E. Whatevah keyboard, whatevah!

Then dia nak ajar aku macam mana nak guna WIndows 8. Walaupun aku dah tau tapi sebab dia handsome aku benarkan dia ajar. Hahhaha. Tak lah, aku cakap aku dah tau dan halau dia balik. Begitu, kuasa wanita haha.

Aku cakap aku guna laptop sebab nak tengok movies je, jaman buat assignments bagai dah berlalu pergi, so I don't give a damn to the keyboard. Lepas tu dia suruh aku download VLC bila dia tau aku selama ni guna GOM. Auww so thoughtful. Kah kah kah.

Aku ada niat nak beli laptop lain, tapi bukan priority sekarang. Aku ada niat nak sambung master, so kalau diijinkan time tu kot baru beli laptop baru.

Programmer office aku punya desktop and laptop canggih gila. Nganga aku tengok. Rasa nak beli tapi what for? Aku tengok dia buat coding pun berpinar mata haha.

Korang tau tak kat office ni aku dilantik as Supervisor Website dengan Pengurus ICT? Perghhhh gempak gila kan? Padahal nak format laptop sendiri pun tak reti! Kahhhhhh! 

10 comments:

  1. dilantik jadi supervisor website tuuuu..perghhh...format laptop bley blajar la nad...tak susah rasanya...heeee..

    by the way, laptop IQ dengan laptop nad pun macam sama nasib..hancur masa buat assignment jer..haha...zaman belajar memang sudah berlalu....plan baru nak pakai dekstop...baru boleh main game hardcore punya...bukan IQ la...suami IQ...IQ suka blogging dan superimpose gambar je..haha!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. semua ckp x susah. tp x berani nk try haha.

      tak terfikir lg desktop sbb menyewa kan hehe.huyoo pandai superimpose, bahaya ni hahaha

      Delete
  2. aku sedang ambik langkah berjaga2 sekrg. laptop purba aku bila masa je boleh diserang sakit tua. oleh itu, semuanya aku save dalam external je sekrg, hahaha

    fuhyooo gempak betul title yg ko pegang Nad. mak mertua pasti suka!

    ReplyDelete
    Replies
    1. better that way. sediakan payung sblm hujan katako.

      haha setakat title je gempak, indah khabar dari rupa orang kata haha.

      wah aku balas dengan peribahasa!

      Delete
  3. AKu pun ada niat nak beli laptop jugak, tapi sama macam niat aku nak mengembara serata dunia, niat hanya sekadar niat je laa...hahahaha

    Kau sebagai Pengurus ICT, please pegi belajar satu dua tentong komputer. Hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha same here, niat ada. takpe niat penting kehkekeh

      aku tau la sikit2 pasal komputer, let say switch on and shut down! hahahah

      Delete
  4. Perghh gempak weh jadi superviser website. Kau dh ada experience gak apa dgn blog ni..haha..

    Start windows 8 aku rasa format laptop dh makin mudah kot... x yah takut la, laptop kau bukan laptop baru pun, apa adehal..kehkeh..

    walaupun laptop aku ok lagi, tp aku teringin nak beli surface book, boleh jadi tablet, boleh jadi laptop, boleh guna dia punya pen mana tahu tiba2 aku boleh lukis..hahaha...tapi harga cecah 4k, kena tunggu kaya la citer dia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha jauh nau website dibandingkan dengan blog

      haha walaupun bukan laptop baru, aku tetap takut hehe. dah selamat hantar kat org lain pun.

      oh ada eh? adik aku punya surface biasa je. yg 1st edition. bg aku x berapa perform huhu. kalau surface book okay aku nak ushar jugak.

      Delete
  5. apa ni naddddd.. sbg supervisor website dan pengurus ict.. ang kene pakai laptop tacskrin, voice activated tak perlu taip2.. siap ada astro. so x perlu lg gom maupon vlc...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha. kan. patutnya dorang sediakan sth yg canggih utk supervisor ni.Kena adukan dalam mesyuarat ni haha

      Delete

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance