Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Friday, 12 February 2016

Iklankan iklan di akhbar

Aku dipertanggungjawabkan untuk mengeluarkan satu iklan di akhbar Berita Harian dan New Straits Time for the first time in my life. Bukanlah kerja aku sorang tapi teamwork but I lead the process lah. Iklan untuk pihak ketiga pulak tu. Kerjanya senang tapi rumit. Banyak perbincangan yang terpaksa diadakan untuk memastikan segala proses smooth as baby's butt. 

Deal dengan pihak akhbar lagi. Nasib baik memang dah ada link before and nasib baik BH dengan NST adik beradik lain bapak so deal dengan mak sorang je.

Debor wehhh nak tunggu iklan keluar. Debor sama macam nak tunggu result keluar. Takut la weh, iklan bukannya murah, 2 paper makan ribu riban jugak lah. Sekali kalau dah keluar tengok ada typo al mampus aku nak menjawab. Aku dah la bukan teliti orangnya. Huhu

Tapi Alhamdulillah semuanya berjalan lancar.

:)

8 comments:

  1. Alhamdulillah...

    ada pengalaman tu boleh masuk resume..wiwiwiw


    *mood nak cari kerja, memang isu resume je laaa..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh boleh eh masuk dalam resume benda-benda mcm tu?

      nak cari kerja apa pulak tu? hehe *menyebok

      Delete
  2. Iklan? Woah.. Yang mana satu? Nak tengok!

    Hakikatnya walaupun sekarang zaman virtual, media sokabar still beri kesan yang besar. Iklan kat sokabar memang ada sedikit feel awesome nak dibandingkan dengan banner iklan kat website. At least I think so.

    ReplyDelete
    Replies
    1. iklan jawatan kosong je wahahaha.

      hakikatnya aku tak pernah baca iklan kat paper, kat tv pun jrg tgk. so iklan x bg effect sgt dlm hidup aku hehe

      Delete
  3. Surat khabar pun iklan dah ribu2 eh. Kalau iklan kt tv3 tu mesti Double triple mahal lagi la...

    Bagus la ada experience deal dgn syarikat akhbar yg besar ni, boleh mantapkan portfolio kat resume...

    All the best la.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah weh. tengok jenis suratkhabar jugak kot. oh boleh eh? hehe baiklah.

      thankyouuu!

      Delete
  4. Nad,
    nanti iklan dah keluar share laa. Hehe
    Aku tahu iklan suratkhabar memang mahal, tapi tak sangka pulak sampai beriban-riban..hoho

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah keluar jumaat lepas. taknak share, malu. hahha iklan picisan je.
      mahal weh, tercekik aku tengok quotation dia.

      Delete

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance