Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Thursday, 21 January 2016

sembang sorang-sorang #24

Hi there! Hah baru bernafas sikit rasanya. Actually I'm still in office now at 6.40pm. Kerja majority dah settle tapi teman bos plus dia ajak dinner sekali. Esok aku cuti sampai Selasa tapi tak lah berseronok. Ada hal kena attend.

Boss aku tak lama dah kat office ni, dia dapat naik pangkat. Sedih pulak, tak sampai setahun dengan dia. She's a very caliber woman. Aku salute la dengan dia, dengan dia aku sentiasa ada momentum yang best untuk kerja. Penat memang penat tapi puas!

Dia tak pernah marah walaupun aku buat sejuta kesahalan. Dia pandai kontrol emosi dengan pandai jaga air muka staffs. Alhamdulillah Allah temukan aku dengan dia. Siapa la pulak boss aku lepas ni. That's life kan? Nothing stays. But apa-apa pun, Allah is the best plannner.

Dengar cerita aku kena pindah office lain sebab dorang need yang ada law background dekat office tu. Tapi macam tak jadi sebab Bos ni pun pertahankan nak budak law jugak kat office ni and new candidates takde law background. Kalau Bos ni keluar dari sini, takde siapa la kot nak pertahankan aku dah haha.

So far office ni takde masalah bagi aku. 95% okay. Dah okay 95% buat apa kita tumpukan pada yang 5% tu kan?

Aku migrain sebenarnya ni. Dah tu gigih mengadap komputer jugak. Macam mana aku nak drive balik karang. Hope selamat sampai rumah karang haha.

Okay, till then! Rasa nak muntah!

6 comments:

  1. Aku dah berapa kali tuko boss.. Nasib baik setakat ni boss aku semua ohsem.. huhuhuhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku pun harap semua bos aku osem mcm aku wahahahaha

      Delete
  2. Aku tak pernah rasa migrain, tapi bila migrain memang tak elok memandu ke?
    Kalau aku dekat boleh aku amikkan. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak. Sebab kepala rasa nak meletup and mata rasa nak keluar dari soket haha.

      Auww tq for ur concern hihihihi. Alhamdulillah aku dah selamat sampai lepas terpaksa makan ubat.

      Delete
  3. Migrain ni tetiba je kan nk dtg. Aku ada member dulu selalu gak migrain. Kesian bila ada benda penting nak buat tp kena migrain pulak. Harap kau dh sembuh skrg.

    Aku lain drpd kau. Aku yg pergi cari bos baru. Kau kena tinggal dgn bos kau..huhu..

    Tapi, experience dgn ramai org la baru kau belajar byk benda. Lagi2 kalau bos kau garang. Kahkah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yep kekadang dia mcm sesaja je nak melawat aku. Haha. Kadang2 bila aku too fokus kerja and workload byk. And time pms hehe. Dah okay dah. Kalau tak makan ubat makan 2 3 hari jgk.

      Kalau aku dpt better oppurtunity pun aku tinggalkan bos aku wahahaha

      Haha kann. Bos garang ni biar bertempat. Jangan tak pepasal nak garang hehe

      Delete

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance