Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Thursday, 14 January 2016

Dilwale

Kenapa korang kena tengok Dilwale?;

1. Kereta-kereta dalam tu lawa tahap speechless  *drooling*

2. Kajol lawa gila

3. Adik dia pun lawa

4. Scenery lawa sampai tak berhenti cakap Subhanallah

Antara conclusion yang aku dapat tengok cerita tu:

1. Don't 100% believe in what you see

2. Love your family more than others. Family also can be defined as relationship by heart; not just blood.

3. Past is past, people can change

4. Dah jodoh tak ke mana haha

5. Maafkan orang yang kau sayang

6. We hurt the most when someone we trust, betrayed us.

Cerita ni ada elemen kelakar, ada elemen sedih, ada elemen romantik tapi tak banyak sangat. Tadi kawan aku tanya aku sedih part mana, aku cakap aku sedih scene SRK dengan adik dia. Tapi kawan aku sedih scene SRK dengan Kajol. Nampak tak aku value family's love more than another love? Hah! Calon menantu yang unggul betei aku ni hahaha. Kawan aku ramai jugak yang nangis tengok cerita ni, bagi aku memang ada yang sedih tapi tak la sampai nangis. Hoho.

Scenes action dia kadang-kadang nampak mantap, kadang-kadang nampak over plus dengan speaker wayang kot, plus heyyy it's hindustani! Haha.

Lagu-lagu dia biasa je except Janam Janam Kau Terburu-buru  tu kot. Sebab dia jadi soundtrack most sepanjang cerita sebab tu terkesan sikit kot. Kena la lagu dengan secene. Lagu lain dah sama taraf dengan lagu Melayu sekarang yang entah apa-apa je. Tak sama la value lagu dia dengan lagu cerita hindustan zaman 10 tahun dulu.

Dalam cerita ni ada watak King dengan Malik. Aku rasa dorang tiru nama dalam cerita KL Gangster la hahaha.

Aku bagi 4/5 kot rate.

Semalam aku pergi tengok pukul 9.25 malam, habis 12.10 pagi gitu. Aku beli guna GSC apps, senang sangat weh, dah sampai scan je QR code dekat machine dia sambil jeling sinis dan senyum senget kat orang yang tengah beratur cek tiket wahaha. Full seat okay, full seat, di hari Rabu pulak tu. Kawan aku tengok sampai 4x sebab orang belanja katanya haha. Aku boleh kot nak layan kali kedua, kalau kat TV. Tak kuasa aku tengok wayang cerita sama 2kali, baik aku pergi tengok cerita The 5th Wave ke apa ke.

Berita sedih tentang seekor Asus aku; hari tu tak boleh tekan huruf M kan? Sekarang tak boleh tekan backspace! Hahahaha! Hey siapa suruh kau gelak? Aku je boleh gelak. Lepas tu kalau tengok movie selalu hang and turn off sendiri. Hahahah! Kenapa kau tak gelak? Gelak sekarang! Aku nak format la *ayat yang sama 3 tahun dulu* Okay lah azam tahun 2016: Format laptop. Tak boleh format beli la baru wahaha. Jahanam jahanam jahanam *ikut rhymes lagu Janam*

11 comments:

  1. hahahah kau bagi 5 bintang pun aku tak rasa nak pergi tengok >_<
    hindustan tak layan, kpop tak layan, apa nk jadilah dgn seketul Zyra neh :3

    takziah aku ucapkan kepada Asus, harap Acer aku tak turut jejak langkah Asus :3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku tak layan cerita hantu dengan cerita Melayu. kpop tu nyayi je kan? Tu pun aku tak pernah tengok sebab aku suka laki tall and dark hahahaha.

      haha aku mendoakan acer kau terus sejahtera

      Delete
  2. rate tinggi jugak tu. IQ sampai pikir nak bawak baby pergi tengok wayang ni.. geram sume tengok cakap best...huhu~

    format jer dlu...kalau xbley jugak, kasi beli baruuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe faham orang dilema ada baby ni. Tapi tak sesuai rasanya bawak baby tengok cerita ni sebab ada scene actions yang loud. rosak gegendang telinga dia nanti. just my opinion hehe. tunggu kat astro first IQ :)

      Tu la, sekarang fasa berjimat, format dulu la hehe

      Delete
  3. Aku memang nak layan Dilwale dari hari pertama tayangan lagi.
    Tapi hari pertama kedua dah macam2 orang share spoiler dlm media sosial.
    Hari ketiga keempat kelima beratus orang pergi share video janam janam tu.
    Hari keenam ketujuh kelapan dah beribu orang share link utk download.
    Terus hati yang rasa nak pergi tengok hilang jadi tak mau tengok.

    Sebab tu aku tak suka spoiler. Ia ubah mood aku.
    Seb baik kau spoil selepas berhari-hari tayangan. hahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha. Mana ada aku spoil. Aku revieww hehehe. Tapi pergi je la tengok. Spoil tu 5% je.

      Delete
  4. Still geram Veer tu senang2 ja maafkan kawan dia curik accessories kereta dia tu.. Haaa nampak tak dekat situ jugak yg fokus..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha. Sabar sabar. Anggap lah tu hanya picisan cerita haha

      Delete
  5. Ramai org cakap best cerita ni. Tapi aku rasa cerita ni biasa je walaupun x tgk lagi. Sbbnya aku ada tanya Office mate aku dia kata cerita ni 2 jam je...

    Heh..cerita hindustan mana boleh 2 jam. Mesti kena 3 jam baru la best. Nampak sgt biasa je cerita ni. Haha..

    Btw, format je la laptop kau tu..bukan susah pun. Kau download file masuk pendrive jd installer, cucuk kt laptop, format. Settle. Senang je weh...kahkah!

    Keyboard cabut sendiri je kat backspace tu. Skrg dah xleh pakai ni la kau cuba cabut sendiri. Pastu pasang balik biar boleh tekan. Aku pernah cabut keyboard acer aku sendiri. Boleh je pasang balik.

    Apa yg kau perlukan cuma tgn kau je. X payah tools2 lain semua...good luck la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. 2 jam lebih. And x byk lagi cerita ni. Cerita dia utk layan santai mmg layan la bg aku. Tapi utk tgk secara details biasa je. Haha

      Aku rasa aku ni ala2 mr bean. Tak blh dekat dgn brg elektronik. So aku tak beraniii. Lama lagi oi aku nak pakai hahaha

      Delete

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance