Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Saturday, 5 September 2015

The Transporter

Semalam aku habis bertugas around pukul 7. Melangut je tengok dorang main bowling. Sebab stress aku pergi beli casing handphone satu. Haha. Lepas tu mak minta terus ambil adik aku kat station bus, dia sampai around pukul 11 malam. 

Apa kejadahnya aku nak buat 4 jam kat Ipoh ni? Nak balik rumah sewa malas. Rasa nak merayau. 

So aku pergi JJ, beli tiket wayang, The Transporter Refueled. Tengok sorang la apa lagi. Semua orang pandang aku pelik. Huk aloh. Tau la aku cantik hahaha okay bergurau. Tapi kalau nak iakan pun takpe haha pergi mereput sana Nadia!

Okay aku rasa aku kene cari movie partner. Anyone? Huehuehue. 

The Transporter bagi aku okay. Okay la. Actions dia best sebab aku memang suka kereta and kelajuan. Tapi ceritanya too simple, tak mencabar otak tengok. Too straight forward. Tak sampai sejam setengah pun. 

Lepas tu aku pergi ambil adik aku. Dah la hujan lebat, aku ngantuk gila woi. Kau bayangkan hujan and aku ngantuk. Tak ke rasa nak cakap ke kereta 'hey you, take over'. Angan angan aku sejak kecik, kereta boleh jalan sendiri. Sebab tu aku adore gila cerita Transformers it's like my dream come true gitu.

Aku sepatutnya on the way ke Cameron Highland sekarang. Tapi aku cancel kan sebab nak pergi tengok Abang Man kat hospital. He's like my family. Keadaan dia makin teruk. Please strangers, pray for my family member. 

Aku pernah cerita pasal dia kat sini. Dia ada kanser paru-paru stage 4. Baru buat sekali chemo now sepatutnya time rest dia tapi tetiba dia sesak nafas and white blood rendah. Nasib baik aku ada kawan doktor kat hospital tu, aku minta dia tolong tengok tengok kan Abang Man. 

Abang Man, be strong! Please! You are a fighter. Kak Yan, Syahmi, Izzati, Amin still need you. All of us want you here, healthy. 

12 comments:

  1. Transporter 1 nest sikit laa, sebab tu yg kali ni punya Transporter dah malas nak tengok sebab sequel selalunya menghampakan. Hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la. Ramai ckp yg 1st lg best. Malangnya aku x tgk yg first huhu

      Delete
  2. Ohh..x best ke? Nasib baik aku tak tgk lagi. Dah la sejam setengah je. Aku suka tgk wayang ni kalau movie tu almost 2 jam atau 2 jam ke atas je. Baru la berbaloi keluar duit. Takpe la... movie transporter ni aku skip je la.

    Kalau kau minat kete transformer yg boleh gerak sendiri tu, aku pulak minat kete dragon ball yg boleh terbang tu. Senang nak redah jammed. Huhu...

    Saje spam:
    Jenis2 orang yang aku tak suka.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. X pyh tgk la. 17 ringgit aku kene. Cisdel! Haha

      Ha tu pun slh satu impian aku; sky car. Wuhh kalau dpt hari2 aku pergi joho makan mee bandung lepas balik keje. Kekeke

      Delete
  3. if 7c + 1c = 8c is true, therefore ∞c + 1c = ∞c must also be true. :p

    ReplyDelete
  4. Kahkah motip beli casing phone sbb bosan?

    Dulu aku gila gak the transporter tu. Tp jd bosan pulak sbb si jason statanham tu punya lakonan static jeeee tak mcm abang johnny depp yg boleh bawak pelbagai watak, aumm

    Semoga Abg Man diberi kekuatan utk terus fight! Ganbatte!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha. aku mmg gila casing handphone. aku br pakai handphone ni 6 bln, aku dh ada 10 casings. wakakak.

      omg johny depp is my forever crush haha meowwww. eh? haha

      inshaAllah! :')

      Delete
    2. korang belum tgk lg ankel jonni berlakon.... boleh pengsan tau... pengsan,,

      Delete
    3. haha lupa plk uncle jonni deep malaysia :P

      Delete
  5. insya-Allah i pray for the best for ur family member.....aminn :)

    ReplyDelete

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance