Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Monday, 17 August 2015

sembang sorang-sorang #23

Last week was a full occupied week. Isnin ada kerja luar. Selasa-Khamis aku kursus. Time kursus aku dah siap-siap beg nak tidur sana sebab malas berulang walaupun poissble je nak berulang. Tapi semua kat kursus suruh balik sebab bangunan tu horror. Ada yang tidur bilik lain, bangun kat bilik lain. Tidur atas katil, bangun dalam bilik air hahaha. Kuangjoo punya syaiton! So aku balik la, takkan aku gigih nak tidur sesorang kat situ. Lagipun kelas yang patutnya habis pukul 10, diawalkan habis pukul 7 malam.

Time kursus ada beberapa orang pegawai cakap muka aku macam budak sekolah. Bukan aku yang muka budak sekolah, korang yang tua kakaka. Time tu aku confuse nak rasa bangga ke nak rasa offended. Lalu aku husnuzon dan bersyukur aku awet muda kakakaka.

 Jumaat jamuan raya kat office. Dah nak habis raya baru buat haha.

Hari ni baru boleh bukak email cek kerja.

Weekend tak buat apa sangat, balik kampung je.

Petang semalam tengok LCW main world championship badminton tapi kalah lantas aku sambar raket dan main dengan sepupu dengan harapan dapat hantar telepati skills ke LCW haha

China ni bagi players dia makan shuttlecock apa, sepantas kilat pergerakan dorang. Dorang pelopor game tu kot semalam. Dah la mata sepet tapi penglihatan tajam haha.

Malam semalam makcik dan pakcik aku selamat berangkat ke Madinah untuk menunaikan haji. Alhamdulillah. Semoga dapat haji yang mabrur. Semoga selamat sampai, selamat di sana dan selamat pulang.

Nanti nak whatsapp suruh doakan aku terbuka hati la untuk kahwin.

Aku rasa taknak kahwin, tapi semua orang suruh kahwin. Tak nakkkkk. Not now at least.

Serius aku tak tahu nak gebang apa dah.

Life become more confusing haha.

Just follow the flow, okeng?


12 comments:

  1. ni serius sembang sorang sampai nak hantar telepati kt LCW. IQ pasti semua status yg IQ bagi nak bagi LCW menang..huhu..*btw IQ xtgk LCW main pon...huahuahua...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. maafkanlah LCW dah tua berbanding Chen Long tu masih gagah dan handsome haha

      Delete
  2. Patutnya telepati sebelum kalah laa :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tkpe ni utk next tournament coz i thought dia menang :p

      Delete
  3. Hahaha...
    Sebelum perlawanan dlm berita sibuk buat statistik kata LCW boleh memang sebab atlet dr China tak pernah menang title badminton dkat Indonesia, sekali...haih...

    Hmmm...
    Apa kata kau doakan aku sekali bab jodoh tu.
    Umur dah lanjut dah ni, janggut dah sampai ke kaki. Hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha alasan x logik,.

      aku tknk kwen lg, doa la sendiri hahaha. reax la. laki umur 65 laku lg :P

      Delete
    2. gua kawenkan jugak budak dua orang ni karang >_<

      Delete
    3. Aikk? Ada match maker jgk kt sni? Hahaha

      Delete
  4. padat dan ringkas.. hmmm.. padat dan ringkas...
    hmmm.. padat dan ringkas... hmmm...

    ok. tak tau nak komen apa.. bai..

    ReplyDelete
  5. Rilek je...x nak kahwin lagi skrg ni pun xde hal la..hak masing2. Kalau x nak kahwin langsung pun xde hal asal boleh survive hidup sorang. Yang x bolehnya bencikan perkahwinan sebab tu sunnah nabi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe i never hate marriage. bukan taknak kahwin langsung, not now at least hehe. kita je tahu kemampuan diri kita :)

      Delete

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance