Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Friday, 21 August 2015

Selagi tak tutup mata, kerja kerja kerja.

Dah lama rasanya tak berkumandang dekat sini. Life has been hectic these days. Workloads drive me crazy. Boss baru tambah satu task untuk aku so still in resechedule-try-and error-mode. Tapi aku suka je dapat kerja baru. I'm a kind of workaholic jugak kot haha poyo. But serious, aku tak boleh takde kerja, kalau tak nanti aku crawling kebosanan dalam bilik ni unless you provide me with a bunch of movies hehe.

Disebabkan banyak kerja, aku selalu stay back dekat ofis sampai lewat petang sorang-sorang. And lagi satu perangai aku, aku kurang perasaan negative dalam diri so aku tak terfikir benda-benda buruk that might happen to me. I really live for the moment hehe.

Kelmarin aku balik pukul 6 petang. Sebab bangunan ni serious shit seram bila dah kosong, 9 tingkat bangunan ni. Aku bab-bab seram ni surrender sikit haha plus dah nak termuntah mengadap kerja. Bila kat parking lot, tinggal berapa ketul kereta je and I was alone.

Aku baru nak tutup pintu kereta tetiba ada sorang Indu entah dari mana, berpakaian kemas, dan kat tangan ada beberapa bungkus plastik barang, datang kat aku dan menyebabkan aku tak boleh tutup pintu kereta. Dia mintak duit weh!

Tapi aku tak bagi, 1st sebab aku tak withdraw duit lagi ( I can live with only RM1 in my wallet haha), 2nd sebab aku tengok dia bukanlah kategori asnaf, 3rd aku malas nak bukak wallet depan dia nak cek berapa ada dalam tu.

Lepas tu dia marah aku weh! Haha. Gila punya Indu. Sukahati lah aku nak bagi ke tak. Dia bla sambil bebel-bebel. Erghhh I don't care. So aku terus balik singgah kedai makan. Sambil tunggu makanan siap, aku called mak dan cerita benda tu. 

Dan aku kene marah sebab berani sorang-sorang. Mak cakap lain kali orang macam tu bagi je duit, takut dia hempuk ke apa ke. Aah eh, kenapa aku tak terfikir sampai tahap tu? Haha. Kau memang manusia malas berfikir Nadia. And mak tak bagi aku balik lewat sorang-sorang dah.

Aku ha kan je haha. Melawan karang lagi banyak kene bebel and aku tak suka orang membebel kat aku. Tu belum dengar ayah membebel lagi haha.

Tapi tu la, aku tak boleh la kerja aku tak siap or tak bergerak langsung. Ayah cakap 'kerja memang sampai bila tak kan siap'. Betul la tu, tapi kalau aku tak stay back, kerja aku langsung takde progres hoho. Tu belum time kena pergi kursus lagi, meeting lagi, persidangan lagi. Erghhh.

Semalam aku pergi persidangan. Ada makan free, menu memang macam 5 stars hotel. Sebab aku dah craving for coffee, semalam kebetulan ada kiosk coffee. Sedap and kaw nak mam coffee dia, so tanpa berfikir lanjut aku togok 2 cawan.

Aku balik dari persidangan pukul 5.30, time tu rasa high semacam je and dah start sakit kepala. Sampai rumah aku terlelap kejap sebab rasa di awangan haha. Dah nak maghrib aku bangun nak solat semua. Baru nak pakai telekung 'Ya Allah! Aku lupa asar!' Astaghfirullah hal azim. Macam mana boleh lupa? Ayoo. Sebab selalunya sebelum balik aku solat siap-siap kat office so aku jarang gila solat asar kat rumah. 

Sebab dah terbiasa balik rumah terus rest, terus lupa hoho. Plus aku kan high semalam haha. Baru high sebab extra caffeine dah terlupa solat. Patutlah orang yang high sebab drugs tu lupa diri terus! Heh.

I love to have work's commitment than personal's commitment. 
Keh keh keh.

8 comments:

  1. haishhh, macam2 la nadia ni....bahaya tau, awak tu pompuan....ishhh3

    nasib baik kopi jer, bukan drug betul~ tapi high dia kemain haa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe i'll b more careful after this.

      Haha kann. High dia rs cm x pijak lntai

      Delete
  2. haa tu laaa padan muka kene bebel hahaha :p
    nasib baik die blah. try carik parking kat entrance bangunan kalau ada, maybe slamat sikit kot.

    ReplyDelete
  3. Walaupun tindakan tak bagi duit dekat org yg mintak tu bahaya, tp sebenarnya bagi duit pun bahaya juga.
    Kalau nak bagi, pastikan jangan bukak wallet depan dia, or else dia akan rebut dan lari.
    Kalau tak nak bagi, pastikan kau berada di dlm kawasan yg selamat, as in dlm kereta dgn berlindungkan pintu dan tingkap. Kalau akan datang dia pukul2 kereta pun jangan berhenti dan teruskan perjalanan.

    Ingat, jenayah membawa pada.
    Laporkan segala aktiviti jenayah di sekitar antara kepada pihak berkuasa.
    Sekian dari saya cEro untuk 999.

    Selamat malam. :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan. Time tu tak terfikir apa2. Tindakan luar sedar haha. Tp tu la time tu dia memang btl2 berdiri kt pintu kereta yg terbuka haha but alhamdulillah nothing happened hehe

      Ada gaya wartawan dh kau ni :p goodnight

      Delete
    2. Pehh...ayat "I love to have work's commitment than personal's commitment. " ni memang HR Manager suka...boleh cakap camni masa interview kerja.

      X sangka aku...wujud jugak org yg suka sgt dgn kerja ni...aku xde la sampai workaholic mcm kau ni tapi kalau xde kerja langsung nak buat pun aku boleh bosan, maybe boleh tension gak sebab xde kerja ni...

      Delete
    3. haha ye weh. tension gila takde kerja, rasa nak balik tidur atas katil :P

      Delete

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance