Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Tuesday, 21 July 2015

Raya dan makanan

Raya ni kerja aku makan je, tak tahu la berapa kilo naik T____T Tapi peduli apa aku, janji aku kenyang dan bahagia haha. 

Raya 1st nenek buat laksa dengan segala tok nenek rendang ketupat lemang. Makcik aku pulak buat soto, pasemboq, dengan laksa siam. Raya kedua mak buat mee kuah, masak nasi dengan lauk-lauk kampung yang perghhh tak boleh dipandang sepi. Raya kedua spent time dengan family side ayah. Satu kawasan ada 4 rumah adik beradik ayah, kalau anak siapa hilang cari la kat semua rumah yang ada haha. 

Raya ketiga pakcik aku suruh datang rumah dia, makan nasi tomato dengan laksa. Lepas tu pergi rumah sedare dekat Ipoh, dia buat mee hailam. Malam pulak pergi rumah makcik aku untuk dinner, dia bakar satay pulak dah. Rezeki jangan ditolak yee. 

Adik-adik sedare aku ni memang tak sabar tunggu aku kahwin, sebab dorang pulak nak kahwin. Ciss!

Semalam aku spent time dengan Iylia kat Ipoh dari pagi ke nak Maghrib haha. Iylia senior aku kat UUM, the best sister in the world. Time kat UUM kalau lapar cari dia, dia la yang akan bagi kitorang makanan. Haha. 

Semalam pergi beraya rumah dia kejap, auntie masak mee goreng mamak lepas tu hidang kek coklat dengan aiskrim. Menangis sebab sedap and sedar makan banyak. Lepas tu lepak JJ, lepak Coffee Bean. Dah jalan-jalan beli barang sikit, masuk Black Canyon pulak haha. 

Dah menyesal dengan semua makanan yang dah dilantak, hantar Iylia pergi rumah auntie dia kat Tambun, kena paksa makan mee kari. Time sembang dengan family dia baru tau kitorang connected in every aspect of life. Makcik dia kawan baik parents aku la, sepupu dia kawan aku la, kawan baik aku punya kakak kawan Iylia la, macam-macam haha. What a small world, kalau dia lelaki dah ajak kahwin dah hahaha. 

With lovely Iylia. 

Lepas tu pergi rumah Syafikah, tumpang solat Asar dengan Maghrib. Kalau bulan puasa mau aku tumpang tarawikh sekali haha. Kat rumah dia kena paksa makan kek Red Velvet. Eleh Nadia konon semua kena paksa padahal time orang tu siapkan makanan kat dapur kau dah siap-siap pegang sudu garfu. Podahhh. 

6 comments:

  1. faaaatttttt haha :p

    ReplyDelete
  2. Waaahhh!!
    Raya sakan nampak...hehehe
    Tapi masa raya laa nak jumpa kenalan2 dan kawan2 lama-lama sikit, kan?
    Waktu lain kalau nak jumpa banyak je alasan...heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha tak la, biasa2 je. In fact raya tahun ni paling hambar. Takde konvoi raya dengan kawan-kawan dah sebab masing2 dh ada komitmen sendiri
      *Peluk balang biskut raya, makan sambil nangis* haha

      Delete
  3. Singgah...
    Selamat Hari Raya..! =P

    ReplyDelete

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance