Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Saturday, 18 July 2015

Raya 2015


Raya tahun ni tak berapa meriah bagi aku, orang pun kurang datang rumah, entah lah kenapa. Sebab panas orang malas nak keluar or layan IG lagi best, ke macam mana?

Raya 1st dalam pukul 11 pagi pergi rumah nenek. Memang tu rutin setiap tahun sebab rumah nenek 15min je dari rumah. Hehe. 

Melantak bagai nak gila, ape je depan mata berdesup masuk mulut, kadang-kadang lupa doa. Ish ish ish. Lepas tu bersalam-salaman dengan semua ahli keluarga. 

Tahun ni 1st time aku bagi duit raya. Tahun lepas aku terima duit raya yang banyak lagi. How life changes in one year , langsung tiada tempoh bertenang haha. 

Disebabkan aku baru nak biasakan diri bagi duit raya, aku buat sistem cabutan bertuah haha. Semua dapat tapi amaun lain-lain. Nasib la siapa dapat sikit siapa dapat banyak. Tangan korang yang undi kah kah kah. Tahun depan kita tengok pulak macam mana permainannya. Yang kelakarnya mak bapak yang tak puas hati anak yang dapat sikit. Haha ada pulak nak paksa-paksa nak bagi berapa, janji ikhlas okay keh keh keh

Cousins aku both side 50 orang T___T So terpaksalah jadi bijak sikit macam mana nak bahagi duit yang ada hehe. 

Cousins aku semua bising kenapa amaun duit raya dorang makin berkurang. Adik-adik, korang memang tak faham lagi kehidupan di Malaysia sekarang. Tu la dulu senang je hidup, sekali jatuh dengan korang-korang merungut. Kitorang ni korang tak fikir? Dengan duit kereta lagi, duit sewa lagi. Belajar la bersyukur. Hohoho. 

Bukan budak-budak je merungut, peniaga pun merungut sebab amaun jualan memang merosot sangat. Tapi ni faktor ramai orang beli online jugak ni. 

Rakyat Malaysia terpaksa sedar yang kita tak boleh nak bermewah macam sebelum ni. 

Eh mana cerita raya aku? Haha. 

Dah la takde mood nak cerita raya dah. Yang aku tau aku banyak tidur semalam kakaka. 

Nah belanja gambar raya sekeping dua. 






2 comments:

  1. Selamat hari raya Nadia :)
    Lawa tema baju raya hijau :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat hari raya
      Hehe thankyou cero :)

      Delete

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance