Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Friday, 3 July 2015

Kawan baik, katanya

I value friendship very much. I love each of my bestfriends so dearly. Aku tak banyak kawan sebab aku anti-soSIAL. Aku susah gila nak rapat dengan orang sebab aku boleh rapat dengan orang yang sekepala dengan aku je. Tapi once dah rapat aku tak pernah bergaduh dengan dorang. Sebab kawan kawan aku dan aku adalah wanita kental susah sentap. We are easy going, tak payah nak negative sangat, tak payah hidup nak complicated sangat. Boleh?

Aku dua kali dibuang kawan. Sobsss hahaha. Kesian tak weh? Aku tak bersalah pun! Aku sayang kot kat dorang. Sumpah aku sedih sampai sekarang bila ingat how we used to be. You're just somebody that I used to know (nyanyi sikit). Eh dah dengar lagu raya? Kau jangan dengar lagu raya zaman sekarang. Lagho!

Okay sambung. 

Kes pertama. Dia tinggalkan aku sebab dia devoted her life to her boyfriend. Ex. I'm so sad. Dah la takde boyfriend, kawan pun taknak share boyfriend hahaha no no. Kawan pun taknak kawan aku sebab ada boyfriend. Aku pun merangkak la cari kawan lain. Remember aku susah nak rapat dengan orang? Nasib baik aku jumpa sorang  hamba Allah yang senang nak rapat dengan orang so kitorang best friend forever sampai jannah. Gitchuuu. 

From that I have strong believe in 'when someone leave, surely someone better will come'. Applied also in love life just he doesn't come yet in my life maybe hidden somewhere around the corner hahaha

Plus, God knows well, He knows who deserves in your life and who doesn't. 

Kes kedua is the weird one. Tetiba weh tetibah dia unfriend aku untuk semua benda. TETIBA! Sumpah aku tak buat apa apa kat dia, she was my bestfriend. Orang kutuk dia aku dengar angguk angguk je even when I agree on certain points but still I didn't add any seasoning or spice on that coz when one is your bestfriend, you'll accept her no matter what. 

Sedih la weh. Dah la kertu susah nak cari kawan baik, tetiba diperlakukan sebegitu rupa tanpa aku tau salah aku. 

Tapi takpelah aku still ada kawan-kawan baik yang sayang and appreciate aku. Jap jap aku nak kira tinggal berapa orang. Hmm 7+10+2+4-2. You do the math la!

Dear two of you,
I hope you to be happy in your life. Be simple. Don't be complicated women haha. Sometimes it hurts me when people talk bad about you. I apologise for all my wrongdoings during our sweet friendship. And thank you for all the moments we shared and thank you for leaving me without saying goodbye while I still remember our HI (omg it's rhymes!). Mesti dua dua tak pernah dengar lagu Ezlyn Hai Hai Bye Bye ni. Aku nak dengar kat youtube kejap sebab aku pun dah lupa lagu tu! Haha

2 comments:

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance