Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Sunday, 26 July 2015

Day 207/365

Pagi tadi dalam pukul 11 aku pergi kenduri akikah Anna. Omaigod Anna is so gevam now, lepas tu muka nak confuse je haha. Geram tengok, dengan putih gebunya. 

Anna and her cousin Alif yang macam Sin Chan haha. 

Lepas melantak sepinggan nasi dengan lauk ayam dan kambing (forgive me stomach, I let you rest next week) aku pergi rumah Ros nak tumpang solat Zohor and kitorang plan nak ke Ipoh tengok Minions haha. Dah nak habis show baru nak tengok. 

Tengah aku solat, Muhammad dengan Fitri pun sampai. Ajak dorang sekali ke Ipoh sebab aku malas drive haha. Memang dorang nak pergi pun tapi dorang nak tengok Ant Man. Sukahati koranglah janji aku tak payah drive. 

Minions cerita pasal sejarah dorang sebelum jumpa Gru. Enjoy la ceritanya. Lawak kot! Haha. If bahasa minions tu ada subtitle mesti lagi lawak. Aku tak faham dorang cakap apa pun aku gelak. Betul la actions speak louder than words. Gituhhh. Haha

Lepas solat Asar terus pergi rumah Ili dengan the boys termasuk Ibrahim yang dari celah mana entah tiba-tiba muncul. Ibu Ili bagi kitorang makan mee rebus, meatballs, cempedak goreng, rambutan siap kupas, satay. Semua habis haha dasarrr. 10.30 malam baru gerak keluar dari rumah Ili tu pun nasib baik sedar diri orang dah nak tidur. 

Dapat sembang setahun sekali memang tak sedar masa berlalu. Obviously team single makin mengecil T___T Hahaha. Marilah kita mereput sama-sama hahaha. 

I had fun today. Thank you guys walaupun kita tak berhenti bergaduh mulut team girls vs team boys. 

2 comments:

  1. Tak tengok Minions lagi,
    tapi orang kata dlm muvi tu, ada part yg Minions sebut 'terima kasih, terima kasih' masa dia dapat crown dr queen. Betul ke?

    Hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah wehhh. Satu panggung excited smlm bila dia ckp terima kasih hehe.

      Delete

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance