Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Tuesday, 7 July 2015

Blogs cartoon yang best!

Aku adalah peminat cartoon/anime. Aku ada beratus komik yang kelakar, yang lawan-lawan aku tak suka. Dulu setiap bulan 2x aku beli majalah Ujang, tapi sekarang dah stop tak tahu kenapa haha. Curi baca pakcik aku punya kadang-kadang. Aku ada sorang kawan yang baca Ujang macam baca buku sejarah. Habis baca dia tanya aku; mana yang kelakar? T__T Lack sense of humor betul.

Dulu time belajar, time aku ajak kawan-kawan tengok wayang cerita cartoon mesti dorang jeling aku. Dira je nak layan aku. Lepas tu dorang seret aku masuk movie cerita horror. Lepas tu dalam wayang dorang yang menyorok belakang aku -_-'' I hate you! Haha

Aku selalu envy dengan orang yang ada talent melukis. Aku ni lukis orang lidi pun senget. Kalau la aku ada kuasa magic hidupkan orang-orang lidi aku, nescaya dorang layak dapat kad OKU.

Ni aku nak share beberapa list blogger yang kadang-kadang aku tak baca pun apa dorang bebel, tapi aku baca komik dorang haha. Ye walaupun aku suka menype panjang-panjang, hakikatnya orang punya blog aku suka tengok gambar je haha. Baca sikit-sikit untuk faham cerita hehe.

They are so talented. I envy! 






Kalau jumpa lagi blog ala-ala komik yang best nanti aku share.

Ayah aku suka beli Gila-gila, aku tak minat sangat sebab bagi aku cartoon dia serabut. Tapi baca jugak page to page hahaha.

Okay lusa dapat gaji, nak pergi cari setrolley komik. Oh haritu aku nak beli komik Zint online, kira jadi la hehe. Duit raya  kira burn la haha. Aku dah lama tak hidup santai atas katil sambil selak komik gelak sorang-sorang. Dah lama tak ulang tengok cerita Big Hero 6 (Aizat probably rolling his eyes now haha), Madagascar, Penguin of Madagascar, Ice Age which are among my all times favourites. Where is my life? Heh!

12 comments:

  1. Waaahhh!!!
    Terima kasih sebab masukkan blog aku sekali.
    Walaupun rasa macam blog picisan je, tapi bila ada orang puji ni kembang semangkuk juga laa lubang hidung ni...hahahha

    Terima kasih sekali lagi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kembang semangkuk lubang hidung takpe. Jangan kembang semangkuk maggi, tak sedap nanti haha

      U r most welcome :)

      Delete
  2. hahahaaha selama ni mmg gua dh agak yg readers lebih suka tengok kartun je dr baca. woowooo penat gua taip pepanjang weh! hahahah btw, thanks for da compliments >_<

    long way to go ~

    ReplyDelete
  3. *rolleyes* ¯\_(ツ)_/¯

    ReplyDelete
  4. Ooo suka komik ke? Saya ada komik yang menarik boleh check kat sini - https://play.google.com/store/books/details?id=YLn3BQAAQBAJ.

    Komik yang ni cEro pun ada, nanti yang volume 2 akan datang Zyraroxx dan Ankel Jonni pun ada, Insya Allah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. thankyou2! I appreciate that :)

      Tapi yangg hard copy takde jual ke? Hehe

      Delete
  5. sama la, suka baca komik jer, sekarang pun banyak komik online XD

    ReplyDelete

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance