Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Thursday, 14 May 2015

Rupa tak penting, yang penting hati

Kita selalu dengar phrase ni kan? Rupa tak penting, yang penting hati. But, is it true? Ha guys, ha? To be honest, aku menilai rupa jugak. Walaupun muka aku sendu tak layak pun nak demand Hahaha tapi aku do memlilih rupa jugak. Bukanlah aku nak yang sekacak Arjun Rampal OMG please, please be my knight in shining armor hahaha tapi cukuplah sedap mata memandang.

Rupa and penampilan adalah 1st impression and don't deny it. Mula-mula mana la kita nampak hati orang tu cantik ke busuk. Khennn?

Tapi phrase 'Rupa tak penting, yang penting hati' boleh guna bila dah lama kenal. Dah lama kenal, and memang baik orangnya, tak dinafikan muka macam Shrek pun boleh buat angau.

Rupa ni tak kekal lama. Ada yang mula-mula kita kenal rasa WOW sangat, tapi lama-lama dengan perangai tak semiyak dia terus rasa muka dia hambar even kadang-kadang menyampah terus.

But untuk mula-mula kenal, ye, aku tengok la rupa jugak. Tapi serius aku bukanlah banyak songeh, ada hidung ada mata ada mulut, sempurna physical cukup la. Memang la, kau nak apa lageyyy? Haha. Dah lama-lama kalau perangai rupa ahli sihir mata satu, memang bye bye la kau walaupun rupamu persis bintang berkerlipan di kala bulan mengambang penuh. Woofff woffff Aaawuuuuuuuuuu (terpengaruh cerita Vampire Diaries OMG Damon handsome gila)

Apa-apa pun akhirnya semua berbalik pada jodoh. Hati kita Allah pegang, Dia yang aku salurkan pada saluran yang betul. And rupa ni subjective. Macam aku, aku minat pelakon Tamil lagi dari Mamat K-Pop Korea yang-tangkap-gambar-dengan-lolipop-kau-padiaaaaaa tu.

2 comments:

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance