Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Friday, 10 April 2015

I'm growing older

Ye Nadia ye, semua orang makin tua, bukan kau sorang je, takde siapa makin muda.
But I'm young at heart. Hahaha nak jugak.

Pagi tadi aku dengar phone ringing, aku ingat alarm, so aku slide, rupanya orang called. Nasib baik aku tak biar dia cakap sorang-sorang haha.

Then dia cakap 'Dah tua dah kau, dah 25, bila nak kahwin?'
Aku dah la separa sedar, belum solat Subuh pun, tetiba tanya bila nak kahwin, memang aku blur la apehal tiba-tiba sangat dia ni. Kalau ye pun nak tanya aku kahwin bila, tanya la lepas Jumaat ke lepas Isya' ke.

Then dia cakap lagi, "Selamat hari tua! Bla bla bla....."
Waktu ni aku dah duduk, then baru aku sedar, Ya Allah hari ni birthday aku! Hahaha. Semalam 11.30 aku tidur without any idea that today is my birthday. Tahun ni serius aku lupa birthday aku. Workload banyak sangat kot, sampai tak fikir benda-benda tu.

I'm kind of person that think birthday is not a big deal, it just your age increase and death is nearer. Sejak kecil (seingat aku), aku tak pernah sambut birthday, not my family's practice. First time aku sambut birthday when I was 20 kot, ke 21 tak ingat dah. Kawan-kawan kat UUM sambut kat court squash haha. I was so touched, not because it's my birthday's celebration, but because Allah gave me such an awesome friends :')

I don't mind people don't wish me 'Happy Birthday' and I also don't bother to wish theirs (except the loved ones). Just 'Happy Birthday', bring no meaning for me. Tak tahu kenapa ada rasa cenggitu haha. Maafkan saya yang kurang berperasaan. Orang yang aku wish memang aku wish panjang berjela and I mean it. 

But I appreciate those warm wishes. Thank you!

Kat whiteboard pejabat dorang tulis besar-besar "Happy birthday Cik Nadia". Ya Allah malu I. Rasa taknak keluar bilik. Ada yang ketuk bilik aku semata nak wish. Alolo sweet sangat ni. Siap announce dalam bilik mesyuarat lepas tu nyanyi. Sungguh ku rasa nak nyorok bawah meja meeting. Dato' siap nak sponsor kek. Alahai terharuu T___T Kalau dah dapat gaji, boleh belanja haha. Aku ingat dorang tak tahu birthday aku sebab aku baru masuk sini tak sampai 2 bulan. Macam mana la dorang boleh tahu?? haha.

Dah 25 dah aku, to be exact pukul 12.05pm karang. Tengahari rembang lahirnya, orang cakap lahir tengahari ni degil, memandai jeeeee! :P Haha. 25 is suku abad ke dekad ke jubli ke purnama ke sangkakala eh? Biarlah Haha

Everyday, not only on my birthday, I just pray that I'll be a better Muslimah. When you are a better Muslimah, you'll be better in every aspects of life. 

InshaAllah. Aameen. 

25 and nothing to proud of. Hmmmm

99% orang wish aku kahwin. Hmmm. Hahaha. InshaAllah

No comments:

Post a Comment

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance