Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Wednesday, 15 April 2015

Betul bendul

Life has been so hectic these days. Ni pun aku curi masa sikit. I miss myself. But I proud coz I feel like I live my life to the fullest. Sementara bujang ni marilah kita workaholic. Kumpul duit, nak kahwin, beli rumah, belanja family, belanja diri sendiri, belanja orang yang memerlukan, pergi melancong.

Hari tu sembang-sembang dengan family. Cakap la aku nak beli rumah, ada auntie aku suggest kan beli rumah dua tingkat. Aku cakap aku tak suka, aku suka setingkat and ada kawasan lapang nak main badminton ke nak tanam bawang ke nak korek buat swimming pool ke nak korek buat kubur ke kahhhhh!

Lepas tu Che Man sampuk "Tak yah beli rumah besar-besar Beron, nak kiamat dah"

Hahaha boleh sound gitu? Sabo je laaa!

Hari tu ada orang cakap aku betul bendul. Caitttttt! Aku memang gini weh, kadang-kadang blur (yeke kadang-kadang?) Kalau benda tu tak, aku straight forward cakap tak, tanpa fikir jawapan aku mungkin akan kecilkan hati sesetengah orang. Tapi ye lah, dah tak, takkan aku nak ye kan?

Biar sakit terima kebenaran dari seronok hidup dalam penipuan.

Aku blur kenapa dia cakap aku betul bendul. Tengok, blur je kerja kau Nadia! Haha

Siap cakap aku kena dapat suami yang 'bijak' sikit. Kuangjorrrr! Sebab aku naive katanya. Eee aku tumbok jugak dia ni. I'm not naive, I'm being honest. Takkan aku nak menipu nak sedapkan hati semua orang. Kerja nak jaga hati orang je. Hati orang aku kena jaga, hati aku, aku kena jaga, takde masa aihhh nak jaga hati orang yang tak berkepentingan! Hahaha Emo pulak si Nadia ni pagi-pagi.

This week ada kursus Pembangunan Modal Insan Maqasid Syariah. Amek kau nama dia! Haha.

1hb - 6hb May aku cuti! Yaribaaa hongga hongga! Nak pergi mana eh? Mintak-mintak dah dapat gaji time tu :( Nak kahwin la! Hahaha

Fast Furious 7 pun tak tengok lagi sebab takde duit haha siannya hidup kau Beron. Hari tu ada orang nak belanja midnight movie, couple seats, tapi aku takde couple nak ajak. Aku risau pergi sorang karang 'couple' sebelah aku ikut balik rumah pulak haha. 

Malam semalam aku keluar sorang-sorang pergi JJ. Jalan-jalan cari makan. Aku jarang makan malam, tapi sebab PMS ni memang craving supo (serupa) monster. Aku tak kisah buat benda sorang-sorang, kadang-kadang better sorang-sorang. Just Mak Ayah risau la, aku tak risau pun! Haha

Dah la nak sambung kerja. Eh nak pergi toilet dulu. Sakit pulak perut terminum susu basi hahaha
-_-''

TWMA!

No comments:

Post a Comment

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance