Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Thursday, 19 March 2015

Teman lelaki upahan

Minggu lepas sambil makan aku tengok tv, rasanya macam tu la tajuk ceritanya. Aku tengok dalam 15min je, tak best! Haha. I really can't judge for that 15 minutes I watched kan? Sorry kepada peminat-peminat cerita tu, sila, sila tengok, just jangan lengahkan maghrib hihihi.

Selagi aku tak kahwin memang takkan habis eh isu lelaki atau isu nak match-kan aku dengan entah siapa-siapa lelaki? Aku pun dah naik runsing nak cerita benda ni kat sini. But I need some space to vomit my feeling right now. Aku memang tak reti nak luahkan depan-depan except dengan orang yang aku betul-betul selesa.

And aku jenis tak reti nak tipu aku ada boyfriend ke apa. Tapi mengaku single memang mengundang padah T____T

Please la, can you ladies stop it? Sebab tu aku suka kawan dengan laki, mereka tak pernah sibuk hal hidup aku. Please la jangan bagi gambar aku or number aku kat entah siapa-siapa. I feel like .................... Entah, tak tahu nak describe. Tak suka? Yes. Runsing? Yes. Rimas? Yes. Malas nak layan? Yes. Eh runsing dengan rimas bukan sama ke? Hahaha

Jangan la sibuk hal aku. I can handle it. Okay?

Lagi satu tadi aku teringat kata-kata cikgu Majid satu ketika dahulu ke aku "Suami awak nanti tough" hampir tertelan pembaris time tu. Aku punya la gelak, sebab aku tak suka lagi tough. Tau tak tough apa? Tough tu sado. Mana datang perkataan sado tu entah.

Kata-kata cikgu Majid sekarang menakutkan aku hahaha. Sebab dia pernah bagitau aku akan kerja macam apa yang aku kerja sekarang. Psychic ke apa dia ni? Haha. Hope that tough one is never come true.

Aku tak kisah laki nak jadi tough, suka hati korang la, badan korang, duit korang, kepuasan hati korang. Janji korang tu bukan laki aku! Hahaha.

"You, I nak pergi gym jap"

Euwwwwww, tak best langsung! Hahaha. Pergi naik basikal ke, berenang kat waterfall ke, panjat gunung ke, best la sikit dengar. Baik la kurus kering dari tough haha.

Orang makan ikan talipia masak 3 rasa, dia makan grilled salmon. Choiiiii! Hahaha. Aku bukan la tak jaga makan, aku makan nasi sikit je, malam makan buah ke oat ke cereal ke. Tapi nasi sehari sekali wajib dengan lauk-lauk kampung yang best. Hmmm nikmatnyaaa (please mind, I'm fasting today) haha

Okay serious, siapa nak jadi boyfriend upahan aku? Hahaha. Habis satu task aku belanja makan! Not grilled salmon off course hahaha.

2 comments:

  1. sado tu singkatan tok "besar bodoh".. hoho.. kalau r ujud bf upahan tentu tinggi permintaan nye..hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Serius? Omg never thought of it. Btw tq bgtau hehe.

      Delete

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance