Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Tuesday, 31 March 2015

sembang sorang-sorang #21

Marilah merepek sebelum GST, lepas GST peratusan aku update blog turun 6%. Kahhhhh! GST ni apa sebenarnya? Entah, aku pun tak tahu! Haha. Hari tu aku nak pergi talk dia, tapi terlepas, so tak dapatlah aku gebang kat sini. 

Kenapa orang bising pasal GST? Bukan dia ganti SST yang 10% tu ke? Means barang lagi murah la kan? 10% turun ke 6% je. Tapi kenapa semua orang bising? Kenapa semua orang pulun beli barang 1 lori? Hmmm something fishy. 

Sabtu lepas aku pergi hypermarket, orang dalam tu macam sardin, ada yang bawa 2 troli. Musykil saya. Nak raya ke? Ada sale ke? Esoknya baru aku sedar akan perihal GST yang aku masih tak faham dan belum cuba nak faham haha. 

I have trust issue with everyone including government, seriously. I don't take arguments easily, I always feel that everyone has their own hidden agenda. I just have strong faith in Allah. I just trust Allah. I always pray that He will gives me a barakah rezq, so I can live accordingly, happily, blissfully under his blessing and ignore all the haywire issues.

I'm a very easy minded, told yaaa! Ignorance is indeed a bliss.

Ketepikan dulu hal GST, tak syok! 

Mari dengar cerita hidup aku. Hidup aku sangat rutin sekarang. Bangun pagi, pergi kerja, balik kerja, tengok movie, tidur. Ulang 5 kali seminggu.

Aku sekarang tengah tengok cerita Vampire Diaries. Omg, I always adore 2nd hero in every movies I watched. The bad one. Dalam cerita ni 2nd hero dia Damon Salvatore. Omg, bukan senang aku nak ingat nama orang ni haha. Charming nya dia dengan kejahatan-kejahatan dia bahahaha. Dengan mata birunya, gahhhhhh sangattt haha.

I always believe that in every person, no matter how bad he is, there is, at least, one tiny spot called kindness in his heart. And Damon Salvatore proves me right! Hahaha.

Orang dah habis tengok season 6, kau baru tengok season 2. Booo yaaa! 

Dah lah, nak buat kerja. Merepek je hidup kau ni Beron!

No comments:

Post a Comment

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance