Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Tuesday, 3 February 2015

Timun di mata

Lately mata aku rasa penat sangat, rasa berat. Tak tahu la terlebih tidur ke tak cukup tidur ke or asyik mengadap komputer *fokus buat kerja kononnya*

Eye bag pun makin teruk :( Jenuh aku fikir nak buat apa. Eye bag tu aku tak la kisah sangat. Tapi mata rasa berat and letih tu yang tak best. Rasa tak bermaya and sometimes lead to migrain.

Then aku teringat someone once asked me,

Mesti pernah letak timun dekat mata kan?

And my answer is no.

So why not I try this time? No harm trying.

Lalu malam semalam aku geledah peti ais. Jumpa baby timun je. Baby pun baby la. Aku hiris, tebal sikit. What good about baby timun is dia smaller, so fit perfectly on my eyes.

Lalu aku berbaring dan letakkan timun atas mata. Omaigod it was so refreshing. Tak tipu. Timun tu sejuk je. Ada rasa pedih² sikit but sedap haha. Aku biar dia 'urut' mata aku about 30minutes. Sampai tertidur la. And guess what? Aku tidur lena sampai subuh.

Night before aku asyik bangun je sebab mata rasa tak sedap untuk tidur haha.

Thanks God cipta timun yang murah untuk mata. Eye bag tak tau la dah kurang ke tak sebab tak tengok cermin lagi dari pagi tadi. But my eyes definitely feel better.

Sekarang paling lambat aku boleh bangun pukul 9. Tak boleh tidur dah even paksa. Where is my teenage life??? Adakah aku makin tua??? Yes absolutely you are
:(

No comments:

Post a Comment

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance