Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Friday, 6 February 2015

Berusaha sangat semua orang

Aku tak tahu kenapa lately makin ramai orang yang cuba match kan aku dengan entah siapa2.

Nadia, ni Kak Y nak kenalkan dengan sorang ni, sopan orangnya.

Hahaha amboi2, mentang2 aku tak sopan, nak bagi yang sopan pulak. Perli ke apa? Cara dia nak kenalkan macam aku laki -_-''

Nadia, nak tak Kak H kenalkan dengan kawan Kak H. Lawyer, rumah dah ada, kereta dah ada.

Thank you but no thank you! Haha. 

Nadia ni memilih sangat kot? Takkan takde boyfirend.
Tak la memilih sangat, tapi memilih la jugak. Takkan pakai sauk je, nak hidup whole life tu.
Habis tu yang selama ni kenapa tolak?
Tak kena dengan tekak haha
Budak ni main2 tau.
Haha tak la, takde siapa nak la.
Elehh ye la tuu. Ha takde siapa nak, meh Akak nak kenalkan
Taknakkk
Ha taknak pulak
Hahaha dah2 la tu. Ada nanti ada laa. Taknak la serabut2.

Lepas kes budak Jitra kena kelar dengan peminat dia tu, banyak gila nasihat aku terima dari Mak and kawan2.

Jaga2 Nadia, nak tolak cinta orang, tolak cara baik

Kah kah kah, semua orang dah kenapa? Bila masa aku tolak cinta orang?

Semalam aku makan dengan officemates. Duduk sebelah sorang budak lelaki, dia memang suka mengusik aku. Dah la sebaya adik aku -_-''

Duduk sebelah Nadia ni, bergetar rasa rusuk kiri ni
Ha meh aku sikukan rusuk kau, patah nanti tak bergetar terus.

Satu meja gelak. Hahaha padan muka. Main2 lagi dengan aku.

"Saya tabik laki yang boleh takluk hati Nadia", kata seorang Legal Advisor .

Takluk tak tahan hahaha. I'm not that hard En. A! :P

4 comments:

  1. same situation with me!now, i'm 29yrs.single, available
    perihal kenen & match oleh kawan or org sekekliling untuk diri kita dh jd mcm mainan pulak pd mereka.
    pilih pasangan hidup bkn mcm pilih kain baju oitt!hr ni beli,balik test, esok boleh tukar.huhu

    ReplyDelete
  2. couldn't agree more. hidup manusia lain2 kan. ada yg kawen awal, ada yg mati awal, ada yg dh khwin bercerai berai.

    konklusinya, tutup telinga just smile. Allah knows the right time, not them :)

    ReplyDelete
  3. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA..... NADIAAAAA......

    ReplyDelete

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance