Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Friday, 30 January 2015

Tujuan hidup

Korang pernah terfikir tak apa tujuan korang hidup dalam dunia ni? Aku tak pernah haha. Patutla macam takde masa depan je aku ni. I mean literally dunia. Kalau purpose hereafter mestilah aku nak masuk syurga, who doesn't kan? Tapi aku tahu apa yang aku buat kat dunia ni connected dengan dunia after this.

But now kita focus pada dunia even we know it's just temporary.

Kalau nak jadi kaya, nak buat apa? Beli barang² branded lalu upload gambar di instagram dan mengharap puji-pujian dan likes? Menghabiskan 3/4 harta ke jalan yang diredhai Allah? Nak gembirakan mak ayah, nak belanja adik beradik? Pilihan milik kita. Kan?

Kalau nak kahwin, nak apa? Mestilah bahagia kan? Tapi bahagia tu satu kepastian ke dalam perkahwinan?

Kalau going with the flow nampak pasrah sangat tak? Macam lembik kan? Never strive for what you want. Tapi kalau tak tahu apa yang kita nak macam mana? Haha

Life is a gamble. Kita tak tahu pengakhiran hidup kita macam mana. Harapnya baik lah. 

Tuhan takkan ubah nasib kita selagi kita tak ubah nasib kita sendiri. 

Instead of finding  passion, better you create it. Passion is a feeling when you mastering something.

My passions are working with animals and in psychological field but my career path is in legal field. So I better create it.

Tolong la jangan percaya muka serius tu. Aku berlakon je depan clients! Haha



No comments:

Post a Comment

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance