Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Wednesday, 21 January 2015

Status whatsapp

Tak habis2 lagi rupanya issue status whatsapp aku haha. Ada lagi sorang tanya aku jugak

Kenapa letak gambar tu?
Salah ke?
Kan tak elok binatang tu.
Apa yang tak eloknya?
Ye la kan haram.
Haram dimakan dan disentuh. Saya letak maknanya saya makan ke? Saya sentuh ke? Binatang tu tak bersalah pun. Mahkluk Tuhan jugak.
Tapi kan macam mencarut
Siapa yang define dia as mencarut? It's just in our society. We created it.
Hmm yela2. Susah cakap dengan lawyer
Susah tak payah cakap haha.

Lagi orang tegur lagi la aku tak ubah haha. Kenapa manusia suka concern benda yang tak patut ambil tahu? Aku tak pernah ambil tahu status whstapp orang sebab kan kena bukak bahagian lain, bukan dekat home. Apa ke rajin bebenor nak tengok status orang. Lepas tu sebok nak persoalkan.

Dulu aku letak gambar penumbuk, ada jugak orang tanya 'Nak tumbuk siapa tu?'. Jangan sampai aku tumbuk kau pulak hahaha

2 comments:

  1. hahaha.boleh copy ney.kdg2 manusia lebih concern pd perkara yg tk sepatutnya.(busy body maybe)hahahah

    ReplyDelete
  2. yes. exactly. busy body + kepochi haha

    ReplyDelete

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance