Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Monday, 19 January 2015

Mana dapat nama Beron?

Ramai orang tanya aku mana dapat nama Beron? Ni semua kerja pakcik2 aku side ayah. Lepas arwah tok dengan pah meninggal, ayah balik duduk rumah pusaka nak jaga adik2, time tu Cumi (adik ayah yang bongsu) baru form 2. So aku memang baik dengan 4 orang adik-adik ayah yang last. Maksu, Cheman, Mak Ida, Cumi.

Pakcik aku yang bagi nama Beron kat aku, sekarang Imam haha. Tiada siapa percaya dia Imam even his ex-teacher. Waktu kecik nauzubillah perangai haha. Dia pernah baling orang dengan durian dan curah tea o panas ke kakak nya haha.

Betul lah, hidayah milik Allah :) 

CheMan, Beron tu apa?
Kamu macam robot cerita power rangers, time kecik kamu pernah tendang bola macam Veron, muka kamu bentuk belon

Terima kasih atas penjelasan yang padu dan ikhlas!


Bila masa aku high maintenance oi? Hahaha cantik tu walapun menganjeng, aku fefeling la serius hahaha. Mana ada aku high maintenance. Pencuci muka aku RM8 je kot, serum RM4, bag pergi kerja RM45 pakai sampai rabak. Cousins aku yang pakai Body Shop, SK II, Loreal, tak kata high maintenance pulak :P

Dorang suka mempermainkan aku tau sebab dorang cakap aku takde perasaan haha -_-. Contohnya, time harga minyak naik hari tu. Macam2 pandangan la dalam group ni. Then aku lupa siapa tanya

Ron95, Ron97 naik. Cuba teka Ron apa lagi naik?
*semua orang cuba jawab teka teki bodoh itu haha*
Hantaran beRon 
-_-"

Hahahahaha. So funny (sarcastically)

Dorang bagi aku nama tu, lalu permainkan aku guna nama tu. Di manakah keadilan bagi diriku? *bawak sepanduk keliling rumah* hahaha

Dari Beron, jadi Ron je kadang2. Pakched, Cheman, Cumi, Maksu, Shuren and a few cousins je yang panggil aku Beron.

We literally can talk about everything. No gap between aunties, uncles, nephews, and nieces. Kalau group senyap je sehari, mula la sorang masuk dengan teka-teki bodoh. Kadang2 takde jawapan pun haha vangang. Aku kadang2 busy malas layan, tak jadi kerja karang :P
This is my big family. Paternal 's side. Ayah has 12 siblings. This is only half. And it's growing. Phewww haha. I love each of them dearly.

We tease each others in the most annoying ways a human can possibly think of. It's annoying yet funny. We never feel offended, because we know, it's just a joke, one of the way to tighten the relationship, weird huh? 

We know deep inside we always have each other's back, no matter what. 

Thank you Allah for putting them in my life.

2 comments:

  1. Cleanser rm8? Serum rm4? Seriously? Brand ape tue? Nk try jgkkk.. heeehe

    ReplyDelete
  2. Cleanser bioglo cosway harga ahli. Goat's milk hehe
    Serum sensual sebotol rm4.

    :-)

    ReplyDelete

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance