Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Monday, 19 January 2015

Lelaki pun complicated

Hai sombong
Haha apehal panggil saya sombong pulak ni?
Bila last awak message saya?
Ntah, tak ingat haha
See, means dah lama kan. Sombong la tu
Apa pulak?
Yelaa, tak pernah nak message saya dulu
Apa kepentingan saya untuk message awak?
Message la, tanya khabar ke apa ke
Saya memang jarang message orang kalau takde apa hal penting
Kalau saya kena culik pun awak tak tau kan.
Haha ni dah message saya, tak kena culik la kan? Sihat tak?
Ha baru nak tanya
Laa pulak, dah tanya taknak jawab pulak haha
Tanya sebab saya tegur, kalau tak, tak tanya kan?

Adoiiii! Apa complicated sangat mamat ni. Orang selalu cakap perempuan complicated. Lelaki lagi complicated woi! Tak faham bahasa! Haha Aku reply tu sila bersyukur. Aku tak message means aku tak berminat. Faham? Takkan benda simple tak boleh nak faham. Cuba la jangan complicated kan kepala hotak aku yang tengah serabut ni haha. Peduli apa kau nak kata aku sombong ke apa? Adoyai nya pun!

Aku memang jarang message laki dulu unless aku selesa nak bersembang dengan dia. Tu pun jarang2 sebab aku ada satu perasaan taknak mengganggu orang. Aku tak kisah orang ganggu aku. Kalau aku sibuk aku reply lambat sikit, kalau aku taknak reply, aku takkan reply. Life is easy liddat yoooo!  PM pun sempat main twitter, ini kan aku hahaha. 

Hari tu aku rasa serabut, macam2 hal. Aku letak ikon babi kat status whatsapp. Nak mencarut betul2 macam tak patut pulak. Plus, I feel that icon is cute hehe. Someone annoying asked me why I put that icon. Aku dah la tak suka dia, lepas tu semua benda aku dia nak menyibuk. So aku reply 'That's you!'

Hahaha kejam kan aku? Aku ni kalau hati tengah panas, lepas tu ada orang annoying kacau aku, tu la makan dia. 

Sometimes aku rasa nak sangat kahwin, supaya tiada orang annoying yang kacau aku lagi. Rimas! But then aku fikir balik, kalau aku terkahwin dengan lelaki yang lagi annoying macam mana? Hahaha!

Marilah kita berdoa untuk kesejahteraan rakyat bahahaha

Tunggu Kakashi masuk meminang hahaha. Aircond office aku sekarang macam freezer. Aku dah la orang kampung, mana tahan aircond

2 comments:

  1. omggg org popularrrr :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Popular apa nyaaaaaa. Kalau popular dah masuk mastika ke mangga ke al hidayah je islah keee :p

      Delete

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance