Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Sunday, 11 January 2015

Dear future

Where are you? Are you around? Are you coming? You seem unseen now and far away. Hahaha *laugh nervously*

I don't know what to do in my life now. Kadang2 aku tertanya-tanya, apa yang aku nak buat sebenarnya? Sekarang ni apa yang aku buat, untuk siapa?

I feel so dumb, I just going with the flow and ignored what I always wanted. Coward! I don't have guts and courage.

Tapi aku kena fikir mak ayah. Dalam dunia ni, kalau mak ayah tak redha, hancur lah hidup kau ibarat kaca2 kecil yang bertaburan lepas kena smash dengan kayu baseball *ha pujangga haha*

Aku ada keinginan dalam setahun ni, buat apa yang aku nak buat. Have a simple life. Siang kerja 7E, malam buat burger ke. Weekend ambil PJJ Syariah or Psychology. Bunyi macam penat kan? Hidup memang untuk penat. 

Or travel. Duduk Australia/New Zealand/Europe. Kerja la waitress ke, sapu sampah ke, baby sitter ke.

Perghhh kalau la mak ayah aku benarkan aku hidup se-gamble itu. In your dream Nadia, in your dream!

Sometimes life ain't always about money but satisfaction. 

And also, life isn't always about you, but you must consider people around you 

Bila la tokey burger nak panggil aku kerja ni hahaha.

*It's annoying when someone's husband that you respect, messaging you on weekend for unnecessary things. Pergi layan bini, main dengan anak la woi! I don't find any apparent reason for him to do so, walau apa pun niatnya. And it's still annoying to think that maybe my future husband will do the same. Messaging another girl while I'm beside him. Hahahaha. Girl and overthinking. That's why I didn't reply him, cause I believe what goes around comes around. Tak payah sangat lah nak bagi Tazkirah ke apa, bapak aku boleh buat! -_-''

4 comments:

  1. dear future selfproclaimedtukangwatburgersedap,

    you are already hired remember? dont make me regret my (forced) decision.

    your (unwilling) employer,
    tokei burger :|

    ReplyDelete
  2. I'm waiting for my letter offer.

    Regards,
    Tukang-buat-buger-sedap cum accountant

    Hahaha

    ReplyDelete
  3. i am (not) sorry to inform you that the accountant position is not available. please apply at 7e for that. hahaha

    therefore i am (regretfully) hiring you as my tukangbuatburgersedap.

    we are very excited (read: disappointed) to welcome you! xD

    ReplyDelete
  4. Thankyou for the oppurtunity. Please expect my delay today coz I need to drop by to buy a lighter.

    Hmmm. Do you take fire insurance for your stall?

    Hahahaha

    ReplyDelete

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance