Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Sunday, 28 December 2014

#talkingcrap

Aku sedang bersiaran secara langsung menggunakan laptop aku. Dah seabad rasanya aku tak update blog guna laptop sendiri, selalu live streaming guna desktop office je, perkerja berwawasan you are Beron! 

I wanna spill out something but I don't know who to turn to. Even my blog no need to know about this coz my blog is a bigmouth kakaka. Ahh forget about it for a while.

Eh tadi sebelum on laptop macam banyak sangat benda nak gebang, apa haaa?

Oh office aku tutup dari 24hb hari tu sampai hari ni. Heaven! Krismas pergi JJ, TERbeli 2 pasang kasut. Serius. Aku nak satu je, Mak yang suruh beli dua. Syurga di bawah tapak kaki ibu, remember?

Kuala Kangsar masih banjir tapi air makin surut, even hujan tak berhenti lagi. Alhamdulillah. Silently I wish.......... haha forget about that. Jahatnya kau Nadia *tampar2 mulut sendiri* Malasnya kerja esok!

Aku rasa aku dah kena start balik spare some of my-entah-pergi-mana-time for some reading. Dulu punya tahap suka membaca aku, ingredients kicap pun aku baca, dalam toilet aku baca la segala directions belakang semua botol yang ada.

Technology, handphone, media sosial betul2 curi masa aku. Tengoklah aku tengah buat apa sekarang. Typing crap in front of my-very-slow-motion-laptop. Eh jangan risau, blog aku ni KADANG-KADANG bermanfaat jugak. Ye dop? Haha

I don't deny the importance of technology nowadays, but also no one should argue that we must have some time with outside world. Not everything is a soft copy. Selak surat khabar lebih nikmat dari online newspaper, contohnya, bagi aku lah. Dah 5 tahun rasanya tak selak surat khabar kakaka, tak2, yang online pun aku baca headline je kat Twitter hehe.

Ramai yang gempar jangan percaya rumours. But sometimes rumours are true! Kau ingat media tak menipu? They never reveal the ugly truth. 

Beberapa hari lepas group Whatsapp family membincangkan isu cerita Zahira. Aku tak tengok. Zaman tengok cerita Melayu dan baca Novel Melayu aku dah berlalu, tu semua dulu, zaman hormon tak balance haha. 

Cerita Omputeh macam Hawaii 5-O, CSI, Law & Order, etc, kau boleh faham even tengok 1 episod tu je.

Cerita Melayu pulak, kau tengok tajuk pun kau dah boleh tahu beginning and ending of the story haha. So buat apa tengok? Buang karen je.

Konklusi yang aku boleh grab dari cerita Melayu, kalau kau nak bahagia, kau kena kahwin dengan lelaki kaya yang berlagak nak mampus, kena menangis senyap2 bawah selimut, kena rogol dulu sebelum kahwin, kena sakit hati tengok laki sendiri skandal dengan perempuan sexy, kena hadap mak mertua yang macam neraka, then at last you'll be happy. HAHA. Nonsense full stop.

Dah kenapa laptop aku persis siput yang hilang cengkerang ni? Kena format ni. Nak suruh kawan ayah la format, 10x dah format kat dia, dia taknak duit kakakaka. Pandai mempergunakan orang kau ni Nadia! Eh mana ada, dia yang taknak, aku ayah aku bagi apa.

Dah la, nak tidur. Esok di pagi hari nak menguruskan hal duniawi di Taiping. Moga Allah redha.

Lets pray for all floods & QZ8501 victims and their loved ones. 

No comments:

Post a Comment

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance