Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Friday, 21 November 2014

Kalau...

Kalau,
kalau la aku kaya, aku nak pusing dunia. Aku nak pergi semua beach yang cantik kat dunia, panjat gunung, explore the nature. Aku tak suka kota shopping/fashion macam Paris and London. Aku suka negara yang boleh janjikan panorama yang indah untuk aku.

Kalau,
kalau la arwah Pah dengan Toks masih hidup, mesti dorang seronok main dengan cucu2 yang super nakal. Mesti dorang hidup senang dengan duit anak2. Mesti kami bertambah bahagia.

Kalau,
kalau la aku belajar lebih rajin dulu, mesti I'm a better person now.

Kalau,
Kalau la dulu aku tak bodoh, mesti tiada penyesalan sekarang.

*bersandar ke kerusi*

*berfikir*

Can you guarantee if all the Kalau above happened, the result will be the same as your dreams?

Tiada KALAU dalam dunia ni Nadia. This is what has been chosen by you and fated for you.

Work your ass off big slob. Struggle and strive for a better life. If you don't get what you want, please know, that is all what you need, indeed Allah is the best planner.

Salam Jumaat.

4 comments:

  1. learn from your past.. open your mind.. you are not frozen in time right here right now.. endless possibilities for tomorrow and the future..

    ReplyDelete
  2. catatan yang bagus :)

    ReplyDelete

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance