Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Friday, 28 November 2014

Ignorant

Aku ni manusia yang tak berapa ambil peduli pasal orang sekeliling. Dulu lagi teruk, aku tak ambil peduli perasaan orang langsung kakaka. Tapi dah makin matured, I try harder untuk jaga hati orang sekeliling aku.

Tapi selagi kau tak kacau hidup aku, orang2 yang aku sayang, aku tak peduli kau nak kahwin 4 ke, nak skandal dengan suami orang ke, nak bercinta dengan beruk ke, nak beli kereta 3 tingkat ke, lantak kau la, hidup kau.

Sebab aku macam ni, I'm a better listener than advisor coz sometimes people just need our ears not our mouth.

Situation is getting weird bila someone important to society call kau whatsapp kau, mengadu hal ehwal rasmi yang rumit. Big issues. Like  him/her only trust you in that situation. Tell you apa yang dia tak puas hati dan macam berharap you come with  excellent solutions to the problems.

Krikkkk krikkkk krikkkk

I'm the worst decision maker/problem solver ever. It gives me tense. What should I say? What if she/he takes my words and thing getting worst?

OMG, that is your territory, not mine. I understand he/she needs someone to talk to, but definitely I'm not the one haha.

Selalunya, aku tak join group gossip bukan bukan tak tentu hala ni. Aku buat kerja aku. Tapi ada satu issue timbul that need me to get involve, have to.

Bila dorang tengok aku ni jenis tak ambil tahu hal orang lain, tak busy body, tak menyampaikan cerita, so dorang datang kat aku untuk bercerita dan percaya aku takkan menyampaikan.

Memang aku tak sampaikan, but can you please don't burden me with your problems dan ketidakpuasan hati kau pasal bla bla bla or whatever?

Aku diam means aku taknak involve. Kenapa drag aku sekali? Benci tau simpan cerita orang. B kata C, C kata B. Ntah2 belakang aku B and C kata aku. Who knows? You are not more than 'just-someone-I-know', neither family nor best friends.

Dah tua kan masing2? (aku muda lagi) Bahahaha. Matured please. Apa ke joyah sangat. Get your work done and ignore unnecessary things.  Boleh?

No comments:

Post a Comment

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance