Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Tuesday, 4 November 2014

Exam PTD

Sabtu lepas aku ambil exam PTD dengan Ros, dan kami dua2 fail! Hahahaha. Apa pun tak boleh! Soalan bahagian A susah gila kot. Yela, dah kau tak study memang lah susah! Haha. Banyak tanya pasal dasar2 baru kerajaan. Untuk exam PTD aku rasa web ni banyak membantu. Tapi being a busy bee, takde masa nak baca weh. 

Last week aku busy gila denga hal office, bila malam dah penat memang takde mood la nak study ke apa (alasan). Takpelah, takde rezeki (ke kau tolak rezeki by tidak berusaha?). Kita cuba lagi nanti, kalau rajin huahuhua.

Parents aku mengharap aku dapat masuk government sector. Tak tahu lah kenapa kebanyakan ibu bapa ada keinginan sebegitu. Aku tak nafikan kerajaan memang banyak benefits, tapi kalau dah takde rezeki, apa boleh buat? Mungkin sebagai perkerja efisyen, aku diperlukan di sektor swasta :P hahaha.

Dah nak sambung buat kerja, don't miss me whem I'm gone haha

No comments:

Post a Comment

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance