Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Thursday, 23 October 2014

Z in memory

Huaaaa. Handphone Z aku dah berkubur. Ingat tak aku pergi Perhentian hari tu? Aku letak handphone aku dalam satu pouch tu. Tak perasan air masuk. So aku biarlah dia bersemadi dalam tu. Dah nak balik snorkeling cek handphone baru perasan.

Camera memang totally out. 2 hari lepas tu speaker pulak out. Tak boleh nak jawab call or make call. Apa kegunaan handphone kalau tak boleh call kan. Tapi function lain elok macam biasa. Handphone aku memang boleh masuk air, tapi just clean water and not more than half an hour.

Pergi repair, Cina kedai suggest aku beli lain sebab dia kata kalau repair pun sekejap je boleh guna. Wuuuu aku sayang gila kot handphone tu. Semua ciri2 dia menepati citarasa ku, gituuu. Dia tak pernah hang okay, tak pernah! Okay? Okay? okay okay. Tapi apakan daya, maafkan I, I didn't mean to hurt you baby. Haha over.

Aku target nak beli Z3, tapi mahal benor sekarang. RM2.2k kot. Baiklah aku tunggu harga dia jatuh sikit, kalau RM1.8k pun gagah la lagi walaupun boleh buat nangis jugak time nak bayar haha. Tapi specs Z3 memang mmmuahhh marvellous. Nganga aku time Cina tu explained kat aku. But no one can replace you in my heart Z. Bahahaha

So sekarang untuk sementara aku pakai handphone Asus Zenfone 5, dual sim. Okayla, just cepat panas sikit. Camera pun biasa2 je, specs lain aku tak ambil tahu sangat. Harga aku beli RM699, ori set. Paparan cantik lagi dari Oppo which in same price range. Lagipun Asus is a big name in technology industry compared to Oppo and Vivo yang baru membangun terus buat handphone. So I trust Asus more teheee.

Time beli aku sumpah takde perasaan, tak teruja. Selalunya bila bangun pagi esoknya mesti aku excited sebab ada handphone baru, excited nak explore, tapi ni aku rasa biasa je, maybe masih berkabung pasal Z. Muahaha. Sorry Asus, but you do a great job too.

Z, i will get your brotha (Z3) as your replacement so you don't feel I betrayed you and your family. Hehe

Z dulu, baik arwahnya. T___T

2 comments:

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance