Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Thursday, 2 October 2014

Lawyered!

Above all, thank you Allah for everything, for make me who I'm now, for make my parents' proud and their dream to see me as lawyer come true :) Yesterday was the day I officially call to the bar as advocate and solicitor of Malaya. Being a lawyer is not my dream at all haha. But I believe what Allah has plan for me is the best.

Logo bona (lega benar if you don't understand haha) semalam bila Peguam wakil Malaysia Bar dengan Majlis Peguam Negara tiada apa2 bantahan atas penerimaan masuk aku sebagai Peguam, Alhamdulillah.

Akhirnya, segala susah payah ponteng kelas, buat assignment last minute, belaja last minute, finally paid off haha. Setahun di Asasi UiTM, 4 tahun di UUM, 9 bulan chambering, hell you know, hell! Haha.

Aku banyak nak bebel ni, tapi kemalasan melanda jiwa.

Yang penting after dah dapat perintah dari Yang Arif Hakim, sebelum bertempiaran nak tangkap gambar, pastikan korang dapatkan tandatangan peguam korang, peguam Malaysian Bar, peguam AG, untuk deraf perintah. Dan esoknya ke pergi e-filing ke KL.

Meh la aku belanja gambar tragedi semalam

Don't mess with me haaa HAHA

my everything :)

thank you beloved family for coming :)

Semalam 4 orang sekali long call

En. Afiq dan En. Saidi

En. Asrar dan Puan Hani. Dah tanggal bip sebab rimas

Mr. Sudesh. Omaigod handsome nya, dah la baik gila *tekup mulut* Singh-married-bye. Haha. Time ni robe pun dah ke mana  tak tau, panassss.

Junior-Nani-Dayah-Aku la! Haha

Dayah banyak tolong lancarkan majlis. Thank you Dayah

Alhamdulillah, majlis berjalan lancar semalam. Makanan pun cukup, ramai puji ayam berempah sedap :). Nantilah aku sambung bebel. migrain pulak. 

from Abang Man dan Kak Yan. Tahnk you sangat2, terharu rasa nak nangis. Patutnya aku yang bagi dorang hadiah sebab banyak ajar aku.

First time in life dapat bunga. dari boss and another lawyer :) Flowers ain't my thing, but I really appreciate it. Tapi sumpah tak tahu nak buat apa, tengok je la. Nak cium2 pun, dari kecil aku memang tak suka bau ros.

4 comments:

  1. tahniah...........................................panjangkan!!!sebagai tanda iam proud of u too walaupon we are strangers!!!

    ReplyDelete

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance