Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Monday, 22 September 2014

'Unknown' is calling

Handphone korang pernah bila orang call tak keluar nama and phone number, instead keluar 'Unknown'. It's so annoying bila kita tak tahu siapa yang call. Nak return call pun tak boleh. Lepas tu tak boleh  nak elak call anasir-anasir seperti ejen insurans, peminat, client yang banyak songeh. Pffft

Aku tanya kedai kata masalah software. So aku baik kena RM50, tapi problem still same. Dia cakap masalah simkad, then aku pergi tukar simkad, kena RM10, pun masalah tak selesai.

Tiba2 otak aku teringat yang benda ni jadi lepas aku called celcom untuk unsubscribe data. Aku called celcom balik. 10 minit je settle masalah aku, tak payah nak keluar duit pun. Zzzzz. Orang celcom tu cakap maybe sebelum ni aku called, operator tu tak double check untuk tick satu bahagian tu, sebab tu data sim aku off kat celcom. Lebih kurang gitu la.

Cessss! Habis RM60 aku, beli KFC kalau dapat dekat2 1 barrel. Ingatkan masalah handphone, rupanya masalah sim. 

2 comments:

  1. Terima kasih atas info. Ingatkan telefon yg bermasalah. Dah call celcom utk settlekan masalah.

    ReplyDelete

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance