Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Sunday, 10 August 2014

Tak habis2 isu kahwin

Aku tak tahu kenapa lately isu kahwin buat aku sedikit pressure. Bukan pressure sebab aku nak kahwin,tapi orang lain yang nak aku kahwin.

Why bother? *pinjam tagline Azwan Ali* What to worry? I'm 24, remember? Not 42. Even kalau 42 aku tak ditemukan jodoh lagi, who am I to question fate?

Sebelum ni orang tanya pasal kahwin,memang masuk telinga kanan keluar kot hidung kanan. Dekat sikit perjalanan,telinga kiri macam jauh je haha. Aku tak pernah ambil hal. Peduli apa aku haha. Sambil kena bebel siap aku browse tempat cuti best2, browse about my dream cars.

Ayah da 2x menyuarakan isu kahwin aku. Siap cakap aku kena mandi bunga *in a joke way of course*

Mak siap ngadu kat makcik aku 'tak tahu la siapa yang dia nak, semua nak kat dia, dia taknak'. Nadia nak Johnny Depp mak, tak pun Arjun Rampal hahaha.

It's not something forceable. I believe it will comes when we least expect it. Isn't?

And I promise mum to consider whoever come to ask for my hands if it will make my parents happy and less worry. *terms and conditions applied* haha

Orang suka aku,aku tak suka dia. Aku suka orang, aku rasa dia tak suka aku hahahaha.

Kenapa nak Nadia kahwin mak? Ayah? Mak Ayah da tak larat jaga Nadia ke? Am I too naughty and burdensome to both of you? Hahaha emo pulak.

Nak Nadia kahwin bagi Nadia pergi Krabi dulu Oktober ni *ugut* hahaha

Maybe mak ayah risau sebab aku tolak cara baik semua orang yang nak 'berkawan' dengan aku. Its not aku tak suka laki yang datang kat aku, its just we dont have chemistry huhu. Marriage is  about two hearts who willing and promise to live together forever. Its not a matter of one two three or four years. Its forever.

No comments:

Post a Comment

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance